Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers archief

Persberichten

"Opgelucht, maar we roepen op om einde te maken aan paniekvoetbal”

NSZ reageert opgelucht op de nieuwe beslissingen van het Overlegcomité van vrijdag. "We zijn blij dat er geen verdere beperkingen zijn opgelegd aan de horeca of aan de handelaars. Dit zou nog voor het einde van het jaar een zeer harde klap zijn geweest voor deze twee sectoren." NSZ betreurt wel het verbod op binnenevenementen voor meer dan 200 personen. "De evenementensector, die de afgelopen 1,5 jaar al enorm te lijden heeft gehad, zal opnieuw hard worden getroffen. NSZ vraagt de federale regering en de gewesten dan ook om de steunmaatregelen voor alle getroffen sectoren versneld in te voeren. We hopen ook dat de overheid zelfbeheersing aan de dag zal leggen en paniekvoetbal, dat uiterst schadelijk is voor de economische activiteit, vermijdt. Laten we ons meer dan ooit aan deze regels houden", roept NSZ op.

NSZ reageert opgelucht op de beslissingen van het Overlegcomité. Er zijn namelijk geen extra beperkingen voor de horeca of voor de handelaars opgelegd. "Vlak voor de kerstvakantie zou het een ramp zijn geweest als horeca-uitbaters om 20 uur zouden moeten sluiten of als winkels een beperking van het aantal klanten zouden moeten opleggen. Dit geldt des te meer in deze telewerktijden."

NSZ betreurt evenwel het verbod op de organisatie van evenementen binnenshuis voor meer dan 200 personen. "De evenementensector, die de afgelopen anderhalf jaar al enorm te lijden heeft gehad onder de coronasituatie, zal opnieuw een grote klap te verwerken krijgen en dat terwijl zij duidelijk het best geplaatst zijn om voor een veilig evenement te zorgen." 

NSZ roept de federale en regionale regeringen dan ook op om de verschillende steunmechanismen voor de getroffen sectoren snel weer in werking te stellen. Ten slotte roept de zelfstandigenorganisatie op tot meer zelfbeheersing bij de overheid. "Deze opeenvolging van drie Overlegcomités in slechts drie weken tijd geeft de zeer slechte indruk van paniekvoetbal van de kant van de beleidsmakers. Dit is uiterst schadelijk voor de economische activiteit en voor ondernemers, die zekerheid nodig hebben. We moeten ons nu aan deze regels houden!”, roept NSZ op.