Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Nieuws

Proefproject KMS bij de arbeidsrechtbank Antwerpen

Bij wijze van proefproject zal de KMS twee keer per maand samenkomen in de afdeling Antwerpen. Een beroepsmagistraat en twee rechters in sociale zaken (lekenrechters benoemd in hun hoedanigheid van werkgever of werknemer), zullen samen met de partijen proberen een verzoening te bereiken in contractenzaken. Hieronder vallen de conflicten tussen een werknemer en een werkgever in het kader van de arbeidsovereenkomst.

kms

Webinar: De familiale overdracht van uw zaak (beperkt aantal plaatsen!)

De meest voorkomende uitdagingen voor elke familie in een opvolgingsproces, de uitwerking van een strategisch plan aan de hand van voorbeelden, … dit alles komt aan bod in dit seminarie ism. Zeker van je Zaak. Zo kunt u het soms emotioneel geladen overleg met de desbetreffende familie in goede banen leiden.

zeker van je zaak

Transitiepremie wordt uitgebreid

De Vlaamse regering heeft beslist om de transitiepremie ook beschikbaar te maken voor werkzoekenden zonder uitkering die zelfstandig worden.

transitiepremie

Premie voor Brusselse ondernemingen die zwaarst getroffen zijn door energiecrisis

Ondernemingen in Brussel die het zwaarst getroffen zijn door de energiecrisis krijgen binnenkort een premie. Dat heeft de Brusselse regering goedgekeurd, op voorstel van Barbara Trachte, staatssecretaris voor Economische Transitie. Het gaat om een steunmaatregel van dertig procent van de gemaakte energiekosten, zowel voor elektriciteit als voor gas.

premie

Vlaamse regering keurt hoger plafond voor overbruggingslening goed

Het plafond van de bestaande overbruggingslening wordt opgetrokken tot maximaal twee miljoen euro.

lening overbruggingslening

Zelfstandigen kunnen zonder toestemming van geneesheer weer werken

Arbeidsongeschikte zelfstandigen zullen vanaf 1 januari 2023 hun activiteit kunnen hervatten zonder voorafgaande toelating van de adviserende geneesheer.

arbeidsongeschiktheid sociaal statuut

Categorieën

Zit je met vragen?

Wij helpen je graag!

Stel uw vraag