Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Nieuws

Energieleveranciers beloven zelfstandigen en kmo's meer transparantie in gedragscode

Minister van Zelfstandigen David Clarinval en de voornaamste energieleveranciers hebben maandag een gedragscode ondertekend die kmo's en zelfstandigen meer transparantie en bescherming op de energiemarkt moet bieden. In die code garanderen de leveranciers bijvoorbeeld eerlijke praktijken rond marketing en huis-aan-huisverkoop, maar ook over waarborgen komen er strikte regels.

energie energiecrisis

Energiepremie voor Brusselse ondernemingen: beschikbaar vanaf 13 maart

De Brusselse regering heeft ingestemd met een rechtstreekse steunmaatregel voor ondernemingen in moeilijkheden die actief zijn in sectoren met een hoge energiegevoeligheid en die getroffen worden door de stijgende energieprijzen (gas en elektriciteit).

Nulbijdragemaatregel blijft banen scheppen

Een groeiend aantal werkgevers blijft gebruikmaken van de zogenaamde 'nulbijdragemaatregel', waarmee ze personeel in dienst kunnen nemen zonder sociale bijdrage te moeten betalen. Op een jaar tijd gaat het om iets minder dan 10.000 extra werkgevers.

nulbijdrage

NSZ bereikt akkoord met Sabam over auteursrechten tijdens sluiting door corona

Begin 2023 heeft NSZ een belangrijke verwezenlijking gerealiseerd voor de zelfstandigen en kmo's. NSZ heeft namelijk de groepsvordering, de zogenaamde Class Action die zij had ingespannen tegen Unisono/Sabam met succes kunnen afsluiten.

sabam unisono

Opgepast voor verdachte berichten die van sociale secretariaten lijken te komen

Safeonweb.be krijgt op dit ogenblik veel meldingen van verdachte berichten die van sociale secretariaten (zoals bijvoorbeeld Acerta en Liantis) lijken te komen.

safeonweb fraude

Ledenvoordeel in de kijker: gebruik ecocheques uitgebreid

Het gebruik van ecocheques wordt verder uitgebreid. Ook een parkeerplaats of abonnement op een fietsparking zal met ecocheques kunnen worden betaald. De uitbreiding werd goedgekeurd door de Nationale Arbeidsraad (NAR), waar de sociale partners in zetelen.

ecocheques

Categorieën

Zit je met vragen?

Wij helpen je graag!

Stel uw vraag