Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Nieuws

NSZ-voorspelling komt uit: aantal ziektedagen toegenomen na afschaffing verplichting doktersbriefje!

Wat NSZ voorspeld had is ook uitgekomen: sinds de verplichting om een doktersbriefje voor te leggen voor een ziektedag werd afgeschaft, is het aantal ziektedagen toegenomen.

carensdag doktersbriefje

Een op de tien werkgevers gebruikte vorig jaar tijdelijke werkloosheid

Het aandeel werkgevers dat gebruikmaakt van tijdelijke werkloosheid om economische redenen, is vorig jaar opnieuw gestegen. Tien procent van de werkgevers deed er een beroep op; een werknemer was gemiddeld vijftien dagen tijdelijk werkloos.

tijdelijke werkloosheid

Regering past mouw aan franchisecontracten voor supermarkten

De federale regering verbiedt een aantal clausules in franchisecontracten in de supermarktsector. Ze wil zo het evenwicht tussen zelfstandige supermarktuitbaters en de grote retailers herstellen.

supermarkt franchise

Afschaffing papieren belastingaangifte voor bedrijven uitgesteld

Belastingaangiftes op papier blijven voor bedrijven nog mogelijk tot uiterlijk 2028. De wet die de digitale aangifte voor hen verplicht vanaf 2025, is opgeheven.

belastingsaangifte

Welke grenzen moet je respecteren bij het aanrekenen van voorschotten?

Als zelfstandige moet u voorafgaand aan de uitvoering van een overeenkomst vaak al bepaalde kosten maken. Door een voorschot te vragen, zijn deze voorafgaande kosten (gedeeltelijk) gedekt. 

voorschot

Striktere regels voor wie huur aftrekt van belastingen

Huurders die een woning (deels) professioneel gebruiken en de huur als beroepskosten willen inbrengen, moeten vanaf dit jaar een bijlage bij hun belastingaangifte voegen. Daarvoor stelde de fiscus een standaarddocument op.

Categorieën

Zit je met vragen?

Wij helpen je graag!

Stel uw vraag