Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Nieuws

12 miljoen euro voor hogere cyberveiligheid kmo's

Kmo's moeten beter beschermd worden tegen cyberaanvallen. Die kunnen immers een grote impact hebben op hun werking. Alleen zijn de kleine ondernemingen daarvoor niet altijd gewapend.

cybersecurity

Bekijk: NSZ-Ondernemerscafé brengt zelfstandigen informeel samen (+video)

VIDEO: In een Ondernemerscafé brengt NSZ ondernemers bij elkaar. Geen formele bedoening, maar een gezellige ‘onderons’ in een ongedwongen sfeer, met een hapje en een drankje. Bekijk hier de aftermovie van het laatste Ondernemerscafé, in Van der Valk Business Center Antwerpen.

ondernemerscafé

Vlaamse regering hervormt subsidie voor langdurig werklozen

De Vlaamse regering hervormt de subsidie voor langdurig werklozen. Dat moet het voor bedrijven aantrekkelijker maken om hen aan te werven, laat Vlaams minister van Werk Jo Brouns (CD&V) dinsdag weten in een mededeling. Concreet kunnen werkgevers een nieuwe 'doelgroepvermindering' krijgen als ze werknemers aanwerven die minstens twee jaar zonder werk zaten. Het gaat om een RSZ-korting van 1.000 euro per kwartaal, met een maximum van 4.000 euro per werknemer.

werklozen

Hoogste aandeel zelfstandigen in Vlaanderen sinds eeuwwisseling

In 2022 bedroeg het aandeel zelfstandigen in hoofdberoep in Vlaanderen 14,4 procent. Dat is het hoogste percentage in de periode 1999-2022. Zo blijkt donderdag uit cijfers van Statistiek Vlaanderen.

zelfstandigen

Regering vergemakkelijkt toegang kmo's tot overheidsopdrachten

Kleine en middelgrote ondernemingen moeten gemakkelijker kunnen deelnemen aan de selectieprocedures voor overheidsopdrachten. Dat is de doelstelling van een wetsontwerp dat groen licht kreeg van de ministerraad en waarin een reeks obstakels voor die deelname uit de weg ruimt.

kmo

‘Women in Business’ moet vrouwelijk ondernemerschap aanmoedigen

De Brusselse staatssecretarissen Barbara Trachte (Economische Transitie) en Nawal Ben Hamou (Gelijke Kansen) lanceren de tweede editie van de projectoproep ‘Women in Business’ om vrouwelijke ondernemers te ondersteunen. De Brusselse regering gaf groen licht en trok hiervoor 500.000 euro uit.

brussel vrouwelijk ondernemerschap

Categorieën

Zit je met vragen?

Wij helpen je graag!

Stel uw vraag