Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Nieuws

Online opleiding: Quick wins om je online zaak cyberveilig te maken (gratis)

Hoe maak je dat je bedrijf best tegen een cyberstootje kan zonder dure technologische wizards in te schakelen? Al moet je waarschijnlijk wel de hulp van gespecialiseerde leveranciers inroepen, toch is het belangrijk dat je zelf het overzicht én de controle in handen houdt. En dat is precies wat je in deze gratis sessie leert.

cybersecurity cybersafe

Vennootschap oprichten kan volledig digitaal

Wie een vennootschap of een vzw wil oprichten, kan dat voortaan digitaal via Just-on-web, de portaalsite van de FOD Justitie. De nieuwe procedure neemt een pak minder tijd in beslag en de oprichter moet zich niet meer fysiek verplaatsen naar de ondernemingsrechtbank. Bovendien is de nieuwe toepassing minder gevoelig voor misbruik.
Een vennootschap onder firma (VOF), een commanditaire vennootschap (CommV), een vereniging zonder winstoogmerk (vzw) en enkele andere Europese rechtsvormen worden opgericht via een onderhandse akte. Dat is een overeenkomst die door twee partijen wordt ondertekend. Het gaat elk jaar om gemiddeld 8.000 vennootschappen en 4.000 vzw's.

Al ruim duizend werkgevers dienden aanvraag in voor individueel maatwerk

Al ruim duizend werkgevers en zelfstandigen hebben een aanvraag ingediend voor individueel maatwerk, dat nu twee en een halve maand bestaat. Met de campagne 'Pracht van een Werkkracht' wil het Departement Werk & Sociale Economie het systeem nog populairder maken. Zo moeten mensen met een arbeidsbeperking vlotter aan de slag raken in reguliere bedrijven.

maatwerk

Stad Antwerpen stuurt nieuw parkeerbeleid (een beetje) bij

De stad Antwerpen heeft na een eerste evaluatie enkele aanpassingen klaar voor het nieuwe parkeerbeleid in het historisch en toeristisch centrum. Straatparkeren blijft in regel voorbehouden voor bewoners en vergunninghouders, maar een pak meer beroepscategorieën zullen op aanvraag tot die laatste lijst worden toegelaten.

antwerpen parkeerbeleid

Brusselse werkgelegenheidsinspecteurs controleerden 1.765 werkgevers in 2022

De gewestelijke werkgelegenheidsinspecteurs zien toe op de naleving van de arbeidsregelgeving in het Brussels Gewest, zoals de controle van arbeidsvergunningen, het beboeten van zwartwerk beboeten of het bestrijden van discriminatie bij aanwerving. In 2022 controleerden ze 1.765 werkgevers en stelden ze 294 inbreuken vast. Dat meldt Brussels minister van Werk Bernard Clerfayt.

werkgelegenheid inspecteur

Nieuwe wet bescherming particulieren tegen schuldeisers vanaf 1 september: wat moet je snel in orde brengen?

Vanaf 1 september ben je verplicht om laattijdige particuliere betalers eerst een gratis aanmaning toe te sturen. Vanaf dan heeft de klant 14 dagen de tijd om de betaling in orde te brengen voor je hem een tweede aanmaning met extra kosten mag toesturen. Wij stellen 10 Q&A’s op over deze nieuwe wet.

factuur contract

Categorieën

Zit je met vragen?

Wij helpen je graag!

Stel uw vraag