FAVV lanceert “Food Hygiene Rating”

Tags
Categorie Algemeen
FAVV lanceert “Food Hygiene Rating”

FAVV lanceert “Food Hygiene Rating” voor meer transparantie in de voedselveiligheid van Belgische handelszaken

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) lanceerde op 4 november de "Food Hygiene Rating" (FHR). Met deze vernieuwde en gebruiksvriendelijke toepassing kunnen consumenten op een eenvoudige manier de inspectieresultaten raadplegen van voedingszaken die hun producten rechtstreeks aan de consument leveren zoals restaurants, traiteurs, bakkers, slagers en voedingswinkels. De publicatie van de resultaten draagt bij tot een groter consumentenvertrouwen in de Belgische voedselveiligheid.

Dankzij een moderne zoekmotor, locatie-gebaseerde functies en een interactieve kaartweergave kunnen burgers snel en eenvoudig nagaan hoe een onderneming scoort op vlak van voedselveiligheid. De toepassing is beschikbaar op computer, tablet en smartphone.

Eén toepassing, meerdere doelgroepen

De Food Hygiene Rating vervangt het huidige FOODweb wat betreft de gepubliceerde inspectieresultaten en brengt tal van verbeteringen. Naast consumenten is de toepassing ook interessant voor ondernemingen, lokale besturen, politiediensten en FAVV-medewerkers.

Ondernemingen kunnen bijvoorbeeld nagaan of hun leveranciers beschikken over een toelating of een erkenning en dus gekend zijn bij het FAVV. Voor inspecteurs betekent de toepassing een snellere toegang tot relevante informatie wanneer ze op het terrein aan het werk zijn.

De digitale toekomst van het FAVV

FHR is de eerste concrete realisatie binnen het programma "Digitale Transformatie FAVV-AFSCA", dat het FAVV de komende jaren volledig digitaal wil transformeren.

FHR is terug te vinden op de website van het FAVV: