Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Welke Vlaamse premies zijn nog beschikbaar?

Vlaams Beschermingsmechanisme 4:
Nadat er al een regeling was in de periode augustus, september, oktober, november en december 2020, is er een bijkomende premie voorzien voor de periode januari en/of februari 2021 voor zelfstandigen en ondernemingen die als gevolg van de verstrengde federale coronamaatregelen hun omzet met 60% of meer zagen dalen.
De aanvraag voor januari 2021 is ten vroegste op 16 februari 2021 mogelijk en die voor februari vanaf 16 maart 2021.

Globalisatiepremie:
De globalisatiepremie is een Vlaamse steunmaatregel voor ondernemingen die in de laatste 3 kwartalen van 2020, afhankelijk van de omvang van de onderneming,  minstens 70 of 90% omzetverlies hebben geleden. Deze premie wordt binnenkort verwacht (laatste update op 11/03: uitrol wordt verwacht begin april).
Meer info over deze premie: klik hier

Vlaamse ondersteuningspremie voor zelfstandigen:
Zelfstandigen met een arbeidshandicap moeten, om in aanmerking te komen voor de Vlaamse Ondersteuningspremie (VOP), voldoende bedrijfsactiviteit aantonen. Dat wordt door de corona-pandemie sterk bemoeilijkt. Voor hen wordt de mogelijkheid voorzien pro rata rekening te houden met die crisismaanden. Dat gebeurt ook zo bij zelfstandigen die door ziekte hun activiteit moeten onderbreken.

Hulp bij betaling handelshuur:
Ondernemingen die door de coronamaatregelen moeilijkheden ondervinden om hun handelshuur te betalen, kunnen onder bepaalde voorwaarden een handelshuurlening krijgen. De lening houdt in dat de Vlaamse overheid tot 4 maanden huur voorschiet op voorwaarde dat de verhuurder ook 1 of 2 maanden huur kwijtscheldt.
U kon uw aanvraag indienen tot en met 1 maart 2021.

Meer info over de Vlaamse maatregelen op:
Vlaanderen.be: klik hier
Vlaio: klik hier