Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers archief

Vacatures offline halen is volgens NSZ verkeerd signaal

Vacatures offline halen is volgens NSZ verkeerd signaal


Brussel, 27 december 2019 – Uit een bevraging van NSZ blijkt dat het niet vinden van geschikt personeel een van de drie belangrijkste  ergernissen van de ondernemers is in 2019. De meeste ondernemers moeten jaarlijks op zoek naar nieuwe werkkrachten. Daarvoor doen twee op drie werkgevers een beroep op VDAB. Het is dan ook bijzonder jammer dat 26.000 vacatures offline worden gehaald alsof daarmee het probleem is geparkeerd. NSZ betreurt dat nog steeds geen werk wordt gemaakt van een vernieuwde sollicitatiefeedback. Nochtans heeft NSZ in opdracht van de VDAB zo’n prototype opgeleverd. “Mocht de tool meer gebruikt worden, dan zouden de accountmanagers van de VDAB beter passende kandidaten kunnen doorverwijzen naar de werkgevers en zouden sollicitanten nog beter begeleid kunnen worden in hun zoektocht naar werk. Want met de krapte op de arbeidsmarkt hebben we iedereen nodig en dan kan vooral een gepaste opleiding en omscholing soelaas bieden”, zegt NSZ.

Uit een bevraging van NSZ blijkt dat het niet vinden van geschikt personeel een van de drie belangrijkste  ergernissen van de ondernemers is in 2019. De meesten moeten jaarlijks op zoek naar nieuwe werkkrachten. Daarvoor doen twee op drie werkgevers een beroep op VDAB. Maar te vaak zonder oplossing. Nochtans, blijkt uit onderzoek, zijn drie op de vier werkgevers, wegens de krapte op de arbeidsmarkt, veel minder kieskeurig dan vroeger. Het probleem is echter dat de werkgever onvoldoende gebruik maakt van het systeem van sollicitatiefeedback van de VDAB.

Sollicitatiefeedback moet zorgen voor een betere match tussen werkgevers en sollicitanten. “Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt moeten we er alles aan doen opdat werkgevers en werkzoekenden elkaar beter zouden vinden. We zien momenteel een grote mismatch tussen wat werkgevers vragen en wat werkzoekenden te bieden hebben, terwijl VDAB wel potentieel in huis heeft. Het is de rol van VDAB om de kloof tussen beide partijen te dichten en sollicitatiefeedback kan daarbij helpen. Het offline halen van 26.000 vacatures en zo het probleem parkeren is een slecht signaal”, zegt NSZ.

Slechts één op de drie ondernemers kent het feedbacksysteem van VDAB en nog niet de helft (45 %) van hen maakt er ook gebruik van. Op vraag van de VDAB heeft NSZ de bestaande methode herbekeken en herwerkt tot een gebruiksvriendelijke tool. Als nu nog de database van VDAB eraan gekoppeld wordt en vooral gebruikt wordt door werkgevers, sollicitanten en de VDAB dan zouden de accountmanagers van de VDAB beter passende kandidaten kunnen doorverwijzen naar de werkgevers en zouden sollicitanten nog beter begeleid kunnen worden in hun zoektocht naar werk.

“Nu de war on talent weer toeneemt kunnen we niet lijdzaam toezien dat er aan de ene kant heel wat laaggeschoolde werklozen zijn en anderzijds heel wat openstaande vacatures die niet per definitie een hoge scholing vergen. Het is tijd om werk te maken van de mismatch. Want met de krapte op de arbeidsmarkt hebben we iedereen nodig en dan kan vooral een gepaste opleiding en omscholing soelaas bieden”, zegt NSZ.

Vragen en info
Stefaan Gruyaert
Communicatieverantwoordelijke NSZ
stefaan.gruyaert@nsz.be
0470 11 10 57

 

deel dit