Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers archief

Solden moeten slecht voorjaar goedmaken

Solden moeten slecht voorjaar goedmaken

 

Volgens NSZ hebben de zelfstandige modewinkeliers tussen eind juni 2018 en eind juni 2019 gemiddeld 2% minder verkocht. “60 procent van de handelaars hoopt dan ook deze tijdens deze zomersolden meer te verkopen in vergelijking met die van 2018, 20 procent gaat uit van een status quo en 20 procent vreest voor een daling.” Een extra moeilijkheid is de startdag van de solden: Dit jaar starten de zomersolden op een maandag. NSZ verwacht daardoor een mindere start dan vorig jaar.

Volgens NSZ hebben de zelfstandige modewinkeliers dit seizoen gemiddeld 2% minder verkocht dan vorig zomerseizoen. "Het warme weer van de afgelopen week zet een rem op de verkoop", zegt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws." Bij heet weer hebben mensen meer zin om een terrasje te doen dan om te shoppen." 85 procent van de zelfstandige kleding- en schoenenwinkels zagen dit voorjaar hun omzet afnemen of status quo blijven.

60 procent van de handelaars hoopt door de grote overgebleven stock meer te verkopen tijdens deze solden in vergelijking met die van 2018. 20 procent gaat uit van een status quo en 20 procent vreest voor een daling.”
Volgens NSZ mogen we op 1 juli koopjes van -30% verwachten. "Maar de trend die we de jongste jaren zien, is dat de kortingspercentages snel opklimmen. Zeker zelfstandigen kunnen snel inspelen op de realiteit en een versnelling hoger schakelen als dat nodig is. Ze zijn hun waren natuurlijk liever snel kwijt", vervolgt Mattheeuws.

deel dit