Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers archief

Semi-lockdown Antwerpen: “Wie gaat dit betalen?”

Semi-lockdown Antwerpen: “Wie gaat dit betalen?”


Door de semi-lockdown in Antwerpen worden alle zelfstandigen opnieuw hard geraakt”, aldus NSZ. De zaken mogen openblijven, maar in vele gevallen is dat de moeite niet waard door de strikte beperkingen. “Doordat de mensen wordt afgeraden om naar Antwerpen te komen, verwachten we meer dan 50% minder shoppers en dat enkele dagen voor de start van de solden”, vertelt Nico Volckeryck, NSZ regioverantwoordelijke Groot-Antwerpen. “Ik nodig alle wetenschappers en beleidsmensen uit om onze winkelstraten te komen bezoeken. Het is hier veiliger dan op vele andere plekken. Het is uiteraard een goede zaak dat we alles zo veel mogelijk openhouden, maar als dat leidt tot te weinig inkomsten om de vaste kosten te betalen zal de finale vraag uiteindelijk zijn: “Wie zal dat allemaal betalen?”

Winkels veiliger dan vele andere plekken

“Ik nodig alle wetenschappers en politici uit om naar onze winkels en winkelstraten te komen kijken. Het is hier veiliger dan op veel andere plekken”, verklaart Nico Volckeryck. “Onze ondernemers willen ook niets anders dan dat alles veilig gebeurt, anders worden ze daar simpelweg zelf de dupe van. En dat wil niemand. Het is daarom heel pijnlijk dat zij met deze zeer strenge maatregelen extra hard worden getroffen.

Verkeerde doelgroepen worden geraakt

Over enkele dagen starten de uitgestelde solden. Ik hou mijn hart vast voor de hele sector die al lang kampt met beperkte omzetten. Iedereen begrijpt dat er maatregelen moeten komen om deze situatie aan te pakken, maar ik vrees dat je met deze maatregelen de verkeerde doelgroepen raakt”, vult Volckeryck verder aan.

Gammele communicatie

NSZ  wijst ook op de gammele communicatie tussen de verschillende instanties. “Er wordt voortdurend naast en door elkaar gepraat. De boodschap die uiteindelijk bij de mensen terecht komt zit zo vol ruis en is heel erg onduidelijk. Dat is een probleem dat we al 4 maand op alle niveaus vaststellen. Doe er iets aan, alstublieft!”

Meer info
Stefaan Gruyaert, communicatieverantwoordelijike NSZ
stefaan.gruyaert@nsz.be
0470 11 10 57

deel dit