Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers archief

Samenwerking NSZ en VDAB moet zorgen voor betere match tussen werkgever en sollicitant

Samenwerking NSZ en VDAB moet zorgen voor betere match tussen werkgever en sollicitant

 

Drie op vier ondernemers ondervinden heel wat problemen bij de zoektocht naar personeel, zo blijkt uit een onderzoek van NSZ bij 605 Vlaamse micro-ondernemingen en KMO’s. De meeste moeten jaarlijks op zoek naar nieuwe werkkrachten. Daarvoor doen twee op drie werkgevers een beroep op VDAB. Diegenen die geen beroep doen op VDAB doen dat niet, omdat ze menen dat werklozen via de VDAB vaak minder gemotiveerd of minder geschikt zijn. Nochtans, blijkt uit onderzoek, zijn drie op de vier werkgevers, wegens de krapte op de arbeidsmarkt, veel minder kieskeurig dan vroeger. Het probleem is echter dat de werkgever onvoldoende gebruik maakt van het systeem van sollicitatiefeedback van de VDAB. Via dat systeem verzamelt VDAB gerichte feedback voor de werkgever. Mocht de tool meer gebruikt worden, dan zouden de accountmanagers van de VDAB beter passende kandidaten kunnen doorverwijzen naar de werkgevers en zouden sollicitanten nog beter begeleid kunnen worden in hun zoektocht naar werk. VDAB belooft om de hernieuwde tool voor sollicitatiefeedback, zoals voorzien in een prototype gemaakt door NSZ in opdracht van VDAB, verder te analyseren en na te gaan hoe deze technisch kan gekoppeld worden aan de VDAB-database. Een goed werkende tool moet zorgen voor een betere match tussen de werkgever en sollicitanten.

196.000 werkzoekenden

In 2018 waren er 287.000 vacatures en 196.000 werkzoekenden. Waar knelt het schoentje? Drie op vier werkgevers ondervinden heel wat problemen bij het vinden van personeel. 75 procent van de werkgevers moeten jaarlijks op zoek naar nieuwe krachten.

Eén op drie werkgevers doet geen beroep op VDAB, voornamelijk omdat ze menen dat werklozen via de VDAB vaak minder gemotiveerd of minder geschikt zijn. Dat blijkt uit het onderzoek van NSZ. Nochtans zijn drie op de vier werkgevers, wegens de krapte op de arbeidsmarkt, veel minder kieskeurig dan vroeger. Twee op drie werkgevers doen bij vacatures wél een beroep op VDAB. En toch is ook hier nog werk aan de winkel want de weg naar de VDAB kan beter. Zo kent één op de vijf werkgevers VDAB niet als platform voor vacatures en vier op tien werkgevers weten niet dat ze een beroep kunnen doen op accountmanagers in hun zoektocht naar de juiste werknemer.

Fons Leroy, Gedelegeerd Bestuurder VDAB: “Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt moeten we er alles aan doen opdat werkgevers en werkzoekenden elkaar beter vinden. We zien momenteel een grote mismatch tussen wat werkgevers vragen en wat werkzoekenden te bieden hebben, terwijl ze wel potentieel in huis hebben. Het is onze rol om de kloof tussen beide te dichten en sollicitatiefeedback kan daarbij helpen.”

Sollicitatiefeedback

Uit het onderzoek van NSZ blijkt dat 95 procent van de werkgevers (bijna) altijd feedback geeft aan de sollicitanten, maar slechts in een minderheid van de gevallen doen ze dat via de tool van de VDAB. Met die feedback kunnen de bemiddelaars van VDAB nochtans de wensen van de werkgever beter leren kennen, zodat ze bij nieuwe voorstellen van kandidaten nauwkeuriger kunnen inspelen op de specifieke noden van het bedrijf. Bovendien zouden de sollicitanten beter begeleid kunnen worden in hun zoektocht naar werk. 

Het probleem is dat slechts één op drie ondernemers (32,5%) de tool voor sollicitatiefeedback kent en nog niet de helft (45%) van de ondernemers die de tool kent, maakt er gebruik van. Dit is nauwelijks beter dan vijf jaar geleden bij een soortgelijk onderzoek. Mattheeuws “NSZ is al jaren een groot voorstander en promotor van sollicitatie- of werkgeversfeedback die werkgevers onder meer kunnen indienen via de website van VDAB of kunnen meedelen aan hun VDAB-contactpersoon.”

Oplossing mismatch

9 op de 10 ondernemers (89%) is bereid een sollicitatiefeedbacktool te gebruiken op voorwaarde dat die gebruiksvriendelijk is én de VDAB ook iets met de feedback doet en meehelpt om geschikt personeel te vinden. Het komt er dus op aan om een eenvoudige tool te ontwikkelen en de werkgevers duidelijk te maken dat de bemiddelaars van de VDAB klaarstaan voor hen.

Tool in de maak

Intussen heeft NSZ de bestaande tool in opdracht van de VDAB herbekeken en heeft het een prototype laten uitwerken (ism Sumocoders). VDAB belooft om de hernieuwde tool voor sollicitatiefeedback verder te analyseren en na te gaan hoe het deze technisch kan koppelen aan de VDAB-database. Door een eenvoudige feedbackmodule zouden niet alleen werkgevers nog gerichter kunnen worden geholpen door de VDAB, maar zou de sollicitant ook beter weten waarom hij/zij naast de job heeft gegrepen.

NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws: “VDAB krijgt met de tool “sollicitatiefeedback” een goed zicht op het verloop van de sollicitatie via de sollicitant én een transparante feedback via de werkgever. Dit moet ervoor zorgen dat er meer werkzoekenden aan het werk gaan. Het is, zeker nu de krapte op de arbeidsmarkt zich in alle hevigheid laat voelen, essentieel dat werkgevers aan de VDAB kunnen laten weten of de doorgestuurde profielen voldoen. Dat is niet alleen in het belang van de werkgever, maar ook voordelig voor de werkzoekende, die zo kan bijsturen waar nodig.”

deel dit