Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers archief

Ontslagen bij GSK: NSZ vraagt maatregelen voor de direct en indirect betrokken kmo’s en zelfstandigen

Ontslagen bij GSK: NSZ vraagt maatregelen voor de direct en indirect betrokken kmo’s en zelfstandigen

Brussel, 7 februari 2020 – NSZ uit zijn bezorgdheid over de economische en sociale situatie bij GSK. Christine Mattheeuws van NSZ: “Er worden naast de werknemers ook heel veel kmo’s en zelfstandigen getroffen die direct of indirect met deze multinational samenwerken. Wij roepen de betrokken verantwoordelijken op om ook voor hen sociale en economische ondersteuning te bieden.”

Netwerk van kleine en middelgrote ondernemingen en zelfstandigen

NSZ uit zijn bezorgdheid over de economische en sociale toekomst van GSK na de aankondiging van enkele honderden ontslagen. "We nemen nota van de acties van de Waalse regering in deze kwestie", zegt Mattheeuws. "Toch willen we de aandacht van de ministers vestigen op de directe en indirecte gevolgen voor een groot aantal onderaannemers.”

NSZ roept de betrokken verantwoordelijken op om ook voor de kmo's en zelfstandigen sociale en economische ondersteuning te bieden.

Volgens de zelfstandigenorganisatie staat een reusachtig bedrijf als GSK centraal in de werking van vele kmo’s en zelfstandigen. Deze kleine bedrijven zijn door de omvang en het belang van de opdrachten van een klant als GSK bijzonder kwetsbaar omdat ze voor een groot deel van hun omzet afhankelijk van dit bedrijf zijn”, vervolgt Mattheeuws.

Noodzakelijke maatregelen

NSZ dringt erop aan dat de Waalse regering ook met deze getroffen partijen rekening houdt. "Het is noodzakelijk dat zij naast de andere maatregelen ook maatregelen treft om alle onderaannemers op zowel economisch als sociaal vlak te begeleiden, te ondersteunen en bij te staan. Ook hebben vele van de onderaannemers personeel in dienst. NSZ benadrukt ten slotte de noodzaak van overleg met de Vlaamse én Brusselse overheden, aangezien de betrokken bedrijven in alle drie de gewesten gevestigd zijn.

Info en vragen

Stefaan Gruyaert, Communicatieverantwoordelijke NSZ
stefaan.gruyaert@nsz.be
0470/11 10 57 

deel dit