Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers archief

NSZ wil verdere stappen zetten om Antwerps nachtleven weer op kaart te zetten

NSZ wil verdere stappen zetten om Antwerps nachtleven weer op kaart te zetten


Brussel, 8 november 2019 - In april 2019 pleitte NSZ al voor ‘uitgaansgebieden’ in Antwerpen. “Daarmee maak je eventuele nieuwe buurtbewoners duidelijk waar ze aan toe zullen zijn,” reageerde NSZ regiodirecteur Nico Volckeryck. Koen Kennis, Antwerpse schepen van Middenstand en Toerisme gaf deze week aan te bekijken hoe de stad binnen de horecagebieden die vandaag al bepaald zijn, nieuwe gebieden kan vastleggen waar nachtleven thuishoort. “Ook het nachtleven maakt deel uit van bloeiend ondernemerschap en is altijd een deel geweest van de Antwerpse identiteit. Laat ons nu samen bekijken hoe we dit Antwerpse nachtleven opnieuw op de wereldkaart kunnen zetten”, zegt Volckeryck.

In april van dit jaar gaf NSZ al aan dat het goed zou zijn voor het Antwerpse nachtleven om ‘uitgaansgebieden’ te creëren. “Het kan niet zo zijn dat mensen ervoor kiezen om in een buurt te gaan wonen, waar veel horeca is om vervolgens te klagen dat er te veel drukte is. Projectontwikkelaars zouden verplicht moeten zijn om de potentiële koper van een appartement op de hoogte te brengen van het soort buurt waar ze terechtkomen. Op die manier is het voor alle partijen duidelijk”, gaf Volckeryck toen aan.

Tijdens een debat dat georganiseerd werd door enkele belangrijke actoren uit het nachtleven gaf Koen Kennis deze week aan dat dit zeker een van de pistes is om het nachtleven opnieuw leven in te blazen. “Het nachtleven is een grote bron van inkomsten, dus we moeten met de verschillende partijen samenwerken in plaats van elkaar tegen te werken”, zegt Volckeryck.

Ten slotte pleit NSZ ook voor de oprichting van een adviesgroep: “Een adviesgroep voor het Antwerpse nachtleven zou een aantal problemen kunnen vermijden. In die groep kunnen stad, uitbaters en belangengroepen samen een beleid uitstippelen dat het Antwerpse nachtleven ten goede komt en eventuele problemen aanpakt. Voor andere sectoren bestaan al dergelijke adviesgroepen.”

Meer info
Stefaan Gruyaert, communicatieverantwoordelijke NSZ
stefaan.gruyaert@nsz.be
0470/11 10 57

deel dit