Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers archief

NSZ vraagt verhoogde fiscale aftrek aankoop veiligheidsproducten

NSZ vraagt verhoogde fiscale aftrek aankoop veiligheidsproducten

Brussel, 30 juni 2020 - Ondernemersorganisatie NSZ vraagt om de aankoop van veiligheidsproducten zoals handgels, mondmaskers, plexischermen, … voor ondernemingen verhoogd fiscaal aftrekbaar te maken. “Het is uiterst belangrijk dat de ondernemers er alles aan doen om het voor hun klanten, leveranciers en werkgevers zo veilig mogelijk te houden. Om te zorgen dat de ondernemers deze extra kosten niet moeten doorrekenen aan de klanten, vraagt NSZ  dat de overheid tussenkomt door de aankoop van die producten 120% fiscaal aftrekbaar te maken. “Deze regeling bestaat al voor veiligheidsinvesteringen. Waarom dit niet doortrekken naar kosten gemaakt voor de veiligheid van de klanten en het personeel”, reageert Christine Mattheeuws van NSZ.

Extra financiële inspanningen

“De veiligheidsrichtlijnen zijn uiterst belangrijk en de ondernemers houden er zich ook heel strikt aan”, zegt Christine Mattheeuws, voorzitter van NSZ. “Maar die opgelegde veiligheidsmaatregelen vergen uiteraard wel financiële inspanningen. Denk daarbij aan de aankoop van handgels en dispensers, extra ontsmettingsmateriaal, plexischermen en mondmaskers.

Veiligheidsinvesteringen

“Het gaat hier dus om veiligheidsinvesteringen”, geeft Mattheeuws aan. “Andere veiligheidsinvesteringen zoals de kosten om een bewakingsfirma in te schakelen zijn verhoogd fiscaal aftrekbaar tot 120 procent. NSZ vraagt daarom om de financiële investeringen ter preventie van het COVID-19 virus onder dezelfde veiligheidsinvesteringen te categoriseren en dus ook verhoogd fiscaal aftrekbaar te maken.  “Op die manier vermijd je voor een stuk dat de investeringen worden doorgerekend aan de klanten”, zegt Mattheeuws.

Meer info en vragen
Stefaan Gruyaert, communicatieverantwoordelijke NSZ
stefaan.gruyaert@nsz.be
0470 11 10 57

deel dit