Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers archief

NSZ vraagt snellere communicatie na Veiligheidsraad. “Tijd gehad om voor te bereiden, schep niet opnieuw onduidelijkheid.”

 NSZ vraagt snellere communicatie na Veiligheidsraad. “Tijd gehad om voor te bereiden, schep niet opnieuw onduidelijkheid.”


Brussel, 13 mei 2020 – “Straks wordt vermoedelijk tijdens de persconferentie van de Veiligheidsraad vermoedelijk vanaf maandag 18 mei een volgende versoepeling voorgesteld. “We verwachten dat het nu direct voor ᬬe ondernemingen duidelijk is of zij nu maandag of pas later mogen starten”, haalt Christine Mattheeuws van NSZ aan. “Na de vorige Veiligheidsraden volgde de communicatie met afspraken pas twee dagen later en was die niet duidelijk. We gaan ervan uit dat iedereen uit zijn fouten leert, dus ook de overheid.”

“We zien dat de meeste mensen zich na de vorige versoepeling goed aan de richtlijnen houden, zeker ondernemers want een tweede lockdown zou een ware ramp betekenen”, zegt Mattheeuws. “Het zou goed zijn dat we vanaf 18 mei een volgende fase starten. Om dit zo veilig mogelijk te kunnen doen, zonder onduidelijkheden is het noodzakelijk dat de overheid nu wel onmiddellijk een exhaustieve lijst met beroepen publiceert van diegene die op 18 mei mogen starten en diegene die pas in volgende fases kunnen starten. Er is nood aan voorbereidingstijd en perspectief.”

We gaan ervan uit dat het niet opnieuw tot vrijdagavond of zaterdag zal duren voor er duidelijkheid en perspectief volgt

Volgens Mattheeuws dreigen nog altijd enkele beroepen en sectoren over het hoofd te worden gezien. “Dat leidt niet alleen tot heel veel frustratie door de onduidelijkheid, maar zorgt voor een extra psychologische klap”, aldus Mattheeuws. “Wat zullen bijvoorbeeld de afspraken zijn voor priv鳡una’s, wellnesscentra, visagistes, fitnesscentra, fitness- en sportcentra?

“De overheid begint nu toch de procedure in de vingers te krijgen, dus we gaan ervan uit dat het niet opnieuw tot vrijdagavond of zaterdag zal duren vooraleer er duidelijkheid en perspectief volgt.”

Vragen en info

Stefaan Gruyaert, communicatieverantwoordelijke NSZ
stefaan.gruyaert@nsz.be
0470 11 10 57

deel dit