Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers archief

NSZ tevreden met Vlaams beschermingsmechanisme: “Noodzakelijke stappen, nu tijd voor structurele maatregelen”

NSZ tevreden met Vlaams beschermingsmechanisme: “Noodzakelijke stappen, nu tijd voor structurele maatregelen”


Brussel, 7 augustus 2020 - Ondernemersorganisatie NSZ reageert tevreden met het Vlaams beschermingsmechanisme voor de periode augustus-september. “Deze extra steun is absoluut noodzakelijk om onze economie te redden”, reageert voorzitter Christine Mattheeuws. “We zijn ook verheugd dat onze vraag wordt ingewilligd om de handelshuurlening uit te breiden naar de eventsector. NSZ vraagt om nu zo snel mogelijk stappen te ondernemen voor de lange termijn. “Dit zijn hele belangrijke stappen, maar we zullen structurele maatregelen nodig hebben om hele sectoren te redden.”

“We zijn tevreden dat onze vraag voor extra steunmaatregelen wordt ingewilligd”, reageert Christine Mattheeuws. “Momenteel is het vooral de eventsector met meer dan 80.000 werknemers die onder de crisis kreunt en geen vooruitzichten heeft. “Het is absoluut een goede zaak dat de Vlaamse Overheid aan bedrijven die tussen 1 augustus en 30 september 2020 hun omzet met 60% of meer zien dalen in vergelijking met dezelfde periode in 2019 het steunbedrag van 7,5% van de omzet tijdens dezelfde periode vorig jaar uitkeert. Fair, maar er is meer nodig.”

NSZ opperde ook al een tijd om de handelshuurlening uit te breiden naar de eventsector. “De vaste huurkosten blijven doorlopen, ook in de sectoren waar er weinig of geen inkomsten zijn. Ook dit is een positieve maatregelen om ademruimte te bieden.”

NSZ vraagt de Vlaamse Overheid expliciet om deze maatregelen op te nemen in een structureel langetermijnplanning. “Dit zijn hele goede belangrijke stappen, maar we kunnen deze crisis enkel op overwinnen als er structurele steunmaatregelen komen”, besluit Mattheeuws.

Meer info
Stefaan Gruyaert, communicatieverantwoordelijke NSZ
stefaan.gruyaert@nsz.be
0470 11 10 57

deel dit