Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers archief

NSZ stelt goede eerste twee soldenweken vast

NSZ stelt goede eerste twee soldenweken vast


Na een vrij teleurstellend voorjaar voldeden de eerste twee weken van de zomersolden  aan de verwachtingen, stelt NSZ. "De start was zwak door de hittegolf begin juli", zegt Christophe Mattheeuws, voorzitter van NSZ. "Toch is de verkoop tegenover vorig jaarstabiel gebleven. "De detailhandelaars blijven optimistisch en verwachten veel van de tweede helft van de soldenperiode, wanneer  kortingen van 50% tot 70% zullen aangeboden worden."

Na de eerste twee weken van de zomersolden blijken de handelaars vrij tevreden. Mattheeuws: "Het zeer warme weer van begin juli was lastig voor de handel en bovendien vielde eerste dag van de verkoop  op een maandag, wat leidde tot een aanzienlijke minverkoop.. "Niettemin ligt  omzet  voorlopig in dezelfde lijn als die van vorig jaar.

"De lente was zeer teleurstellend waardoor de handelaars met grote voorraden overbleven. Nu verwachten ze nog een succesvol tweede deel van de solden. Met kortingen tot 70% willen de handelaars extra volk lokken. De verwachtingen zijn dan ook positief. 

NSZ wijst er wel op dat het voor detailhandelaars moeilijk, zo niet onmogelijk, is om kortingen aan te bieden vóór en tijdens de solden en vervolgens de rest van het jaar te concurreren met andere kortingen van grote ketens. De grote concurrentie van ketens betekent dat er het hele jaar door meer kortingen worden gegeven, zoals met een Black Friday het geval is.

Vragen en info
Stefaan Gruyaert, communicatieverantwoordelijke NSZ
stefaan.gruyaert@nsz.be
0470/11 10 57

deel dit