Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers archief

NSZ roept overheidsdiensten op tot eenduidige communicatie en extra maatregelen

NSZ roept overheidsdiensten op tot eenduidige communicatie en extra maatregelen


Brussel, 18 maart 2020 - Ondernemersorganisatie NSZ geeft aan tevreden te zijn dat er kordaat een uitbreiding van de Vlaamse steunmaatregelen werd aangekondigd, maar meldt dat er momenteel bij de ondernemers heel veel onduidelijkheid leeft. Christine Mattheeuws: “Zo krijgen we tientallen oproepen binnen van bouwwerven die door de politie worden stilgelegd, terwijl dit volgens alle officiële instantie wel nog toegelaten is. Sommigen menen dat kappers in het weekend open mogen zijn anderen niet. Hetzelfde met schoonheidssalons.” NSZ roept de overheidsdiensten op elkaar onderling heel duidelijk te briefen om onnodige discussies en boetes te vermijden.  Daarnaast vraagt NSZ dringende fiscale maatregelen op sociaal en fiscaal vlak. “Heel wat zelfstandigen hebben heel wat lopende kosten en geen inkomsten. Hiervoor zijn dringende extra maatregelen vereist.”

“We kregen de laatste dagen dagelijks duizenden oproepen binnen van getroffen zelfstandigen. Er leeft duidelijk begrip bij de ondernemers en we merken dat ze zich ook strikt aan de voorschriften houden.  Toch is er momenteel heel veel onduidelijkheid. Op bouwwerven mag er bijvoorbeeld nog gewerkt worden als de nodige social distancing wordt gegarandeerd, dat geven alle officiële instanties aan. Toch worden we overstelpt door vragen van ondernemers waarvan de bouwwerf wordt stilgelegd door de politie.  Ook menen sommigen dat kappers in het weekend open mogen zijn anderen niet. Hetzelfde met schoonheidssalons.”

NSZ roept de overheid op om alle maatregelen heel duidelijk te briefen. “Ondernemers zijn zich ervan bewust dat het noodzakelijk is om zich strikt aan de voorschriften te houden. Het is nu niet het moment om onnodige discussies te voeren. Als iedereen eenduidig en transparant wordt geïnformeerd dan zullen we dit de komende dagen en weken vermijden.

NSZ geeft ten slotte aan dat het tevreden is met de snelle en kordate aanpak van de Vlaamse overheid en vraagt ook eenduidige verdere stappen van de andere overheden. NSZ drukt er op dat het nodig is om dringend fiscale maatregelen te treffen op sociaal en fiscaal vlak. Heel wat zelfstandigen hebben heel wat lopende kosten en geen inkomsten.”

Vragen en info

Stefaan Gruyaert, communicatieverantwoordelijke NSZ
stefaan.gruyaert@nsz.be
0470 11 10 57

deel dit