Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers archief

NSZ roept álle ondernemers op om in te schrijven voor Vlaamse online verzamelplaats van lokale ondernemingen: “Koopinjebuurt.be wordt dé referentie als online verzamelplaats van lokale ondernemingen.”


Brussel 9 april 2020 - Op 9 april 2020 wordt het digitaal platform koopinjebuurt.be gelanceerd door de Vlaamse Overheid. Het portaal is een online verzamelplaats waarop de consument lokale handelaars terugvindt. Binnenkort wordt daar een zoekmachine aan toegevoegd. Christine Mattheeuws van NSZ: “Omdat bedrijven het nu financieel zeer moeilijk hebben is het belangrijk om de ondernemers die nog actief zijn zoveel mogelijk  in de kijker te plaatsen op een platform. Daarom creëerde NSZ www.koopvanuituwkot.be. Op deze website kunnen álle ondernemers zich gratis registreren. Het is belangrijk voor de ondernemers en de consumenten dat de Vlaamse overheid nu de belangrijkste platformen zoals dat van NSZ ondersteunt. Een zoekmachine van de overheid die zoekt in grote platformen waar ondernemers hun diensten of producten vermelden, is een goede zaak voor ondernemer en consument”, aldus NSZ. De organisatie doet dan ook een warme oproep aan alle ondernemers die nog actief zijn zich te registreren op www.koopvanuituwkot.be en zo te redden wat er te redden valt.”


Nood om alle bedrijven in de kijker te plaatsen

Heel wat bedrijven getuigen nog steeds van een grote ondernemingszin, zelfs in deze moeilijke tijden. Ook tal van horecazaken, handelaren en kleine zelfstandigen – de categorieën die het zwaarst getroffen worden door de crisis – zoeken, vaak digitale, uitwegen om toch actief te kunnen blijven.

We willen echt iedereen die nog steeds actief is, de mogelijkheid bieden om zich in de kijker te zetten bij de consument. Naast webshops moeten ook ondernemingen die bv. enkel leveringen aan huis doen of laten afhalen, aan bod kunnen komen

Maar recent onderzoek van NSZ geeft echter aan dat slechts 30% van de ondernemingen een webshop heeft. 20% verkoopt via sociale media zoals Facebook. De helft van de ondernemers was, voor deze coronacrisis, niet bezig met een online platform voor zijn of haar zaak. Vandaar dat NSZ de duizenden ondernemers die nu hun zaak hebben moeten sluiten of de facto gesloten zijn maar toch nog actief bezig zijn in de kijker wil plaatsen via www.koopvanuituwkot.be. Heel wat ondernemers hebben het nu financieel echt moeilijk en moeten redden wat er te redden valt. “Daarbij willen we uiteraard helpen”, zegt NSZ.

“We willen echt iedereen die nog steeds actief is, de mogelijkheid bieden om zich in de kijker te zetten bij de consument. Naast webshops moeten ook ondernemingen die bv. enkel leveringen aan huis doen of laten afhalen, aan bod kunnen komen”, zegt Mattheeuws.      

Steun van de overheid

NSZ krijgt de steun van de Vlaamse overheid die de belangrijkste platformen waaronder www.koopvanuituwkot.be groepeert. Met www.koopinjebuurt.be zal de overheid voor de consument een zoekmotor voorzien zodat de consument heel snel een overzicht krijgt van de lokale zaken en ondernemingen die hij zoekt.

“We zijn dan ook heel tevreden dat de Vlaamse overheid de ondernemers solidair helpt om zichtbaar te zijn bij de consument ”, reageert Mattheeuws.

NSZ roept ondernemers op te registreren op koopvanuituwkot.be

Het platform koopinjebuurt.be zoekt in de meest actuele en uitgebreide databases met Vlaamse zaken en ondernemingen. Mattheeuws: “We doen nu een warme oproep naar alle ondernemers die nog actief zijn om zich gratis te registreren op het platform www.koopvanuituwkot.be.

Zo wordt deze zaak of onderneming rechtstreeks opgenomen in de zoekmachine van koopinjebuurt.be. Op die manier creëren we voor de consument een uiterst accurate ‘lokale’ zoekmachine. Een overzichtelijke, actuele en accuraat overzicht is wat ondernemers én consumenten momenteel nodig hebben.”

Het platform werd gelanceerd door Vlaams minister van economie Hilde Crevits samen met VLAIO en de partners NSZ, Unizo en VLAM.                                                                               

Vragen en info
Stefaan Gruyaert, communicatieverantwoordelijke
stefaan.gruyaert@nsz.be
0470 11 10 57

deel dit