Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers archief

NSZ reageert positief op Brussels regeerakkoord

NSZ reageert positief op Brussels regeerakkoord


Bedrijfsleiders hebben nood aan stabiliteit en een duidelijke visie op (middel)lange termijn. Christine Mattheeuws, voorzitter NSZ: “NSZ heeft hier van meet af aan op gehamerd. De vorming van de Brusselse regering is een belangrijke stap in de goede richting.”

“Met dit akkoord kiest Brussel duidelijk voor de ecologische kant van de economie, meer bepaald voor een koolstofarme en circulaire economie.” NSZ volgt deze keuze, maar drukt erop dat de overheid de verantwoordelijkheid voor verschillende taken moet opnemen. “De overheid moet ervoor zorgen dat er een stevige basis is op vlak van knowhow bij de ondernemers en moet goede incentives aanbieden om ook deze weg te kunnen en willen inslaan. Goede knowhow is essentieel in dit verhaal,” vult Mattheeuws aan.

NSZ benadrukt ook dat er meer inspanningen nodig zijn voor de verdere digitalisering van onze economie. Mattheeuws: “Onze economie zal verder blijven digitaliseren. De overheid moet dus voorzien dat onze ondernemers genoeg mogelijkheden krijgen om zich hierin bij te scholen, anders verliezen ze snel terrein en missen ze de innovatieve boot. NSZ doet er al jaren alles voor om de digitale technologieën zo goed mogelijk te laten implementeren in de ondernemerswereld.”
Voor NSZ is het positief  dat het regeerakkoord ook de traditionele economie wil ondersteunen. Daar vallen de ambachten en kleinere, lokale bedrijven onder. “Het akkoord biedt momenteel nog geen concrete acties en maatregelen. Hoe sneller die volgen, hoe beter”, vervolgt Mattheeuws.

Een van de hoofdstukken in het akkoord, ‘Oplossingsgarantie’ gaat in op het gebrek aan kwalificaties, dus opleidingen van werkzoekenden. NSZ: “Dit is zeer ambitieus in tijden waarin het bijna onmogelijk is om personeel te vinden in de horeca, handel of transport.” NSZ vraagt om in dialoog te kunnen gaan met de Brusselse opleidingsverantwoordelijken die zich hierover ontfermen. “NSZ wil dat de werkzoekenden zich vlot kunnen integreren in de ondernemerswereld en snel hun toegevoegde waarde kunnen tonen.” De regering moet nu vaart maken met het uitrollen van de voorstellen. Onze ondernemers en onze economie hebben vandaag behoefte aan opgeleide en gemotiveerde mensen.

(c) Beeld© BRUZZ | De onderhandelaars tijdens de persconferentie voor de voorstelling van de kersverse Brusselse regering.

Vragen en info
Stefaan Gruyaert, communicatieverantwoordelijke NSZ
stefaan.gruyaert@nsz.be
0470 11 10 57

deel dit