Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers archief

NSZ reageert op verdubbeling flexi-jobs: personeelskost blijft te hoog

Brussel, 11 oktober 2019 - “De formule van de flexi-jobs is interessant en bewijst haar nut”, reageert Christine Mattheeuws (NSZ) op de verdubbeling van het aantal flexi-jobs in het laatste anderhalf jaar. “De invoering van de flexi-jobs zijn een goede maatregel, maar maskeren eigenlijk het grotere probleem van de te hoge personeelslasten. NSZ blijft hierop hameren. Als de personeelslasten omlaag gaan dan kunnen werkgevers sneller mensen vinden die hen willen bijstaan en dat op een eenduidige en gereglementeerde manier.”

Te hoge personeelskost blijft

De lancering van de flexi-jobs in de horeca moest vooral de invoering van het gecertificeerd kassasysteem compenseren. “De formule is interessant want de werkgever betaalt slechts 25% bijdragen en dat geld komt bij de sociale zekerheid terecht. De uitbreiding naar andere sectoren bewijst ook haar nut”, zegt Mattheeuws. “Horecagelegenheden en kleine winkels staan in de top vijf van de faillissementen. Met de flexi-jobs hebben ze financieel wat meer ademruimte. Dit is geen concurrentie voor de tewerkstelling want een flexi-jobber moet al ergens anders 4/5-tijds actief zijn en er is werk in  deze sectoren. NSZ is zelfs voorstander om het systeem uit te breiden naar andere sectoren zoals de bouwsector.”

Dit is geen concurrentie voor de tewerkstelling want een flexi-jobber moet al ergens anders 4/5-tijds actief zijn en er is werk in  deze sectoren. NSZ is zelfs voorstander om het systeem uit te breiden naar andere sectoren zoals de bouwsector.”

Toch lossen de flexi-jobs het grotere probleem niet op: de te hoge personeelskosten. “Werkgevers zijn hierdoor genoodzaakt om via verschillende formules, zoals flexi-jobs mensen tewerk te stellen. Verlaag de personeelskost, dan kunnen werkgevers snel, eenduidig en gereglementeerd werknemers aannemen”, aldus Mattheeuws.

Onbelast bijverdienen

Een ander door de wetgever uitgedacht systeem om zwartwerk tegen te gaan  is het onbelast bijverdienen. Via dit systeem kunnen gepensioneerden en mensen die vier vijfde werken tot 6.000 euro per jaar onbelast bijverdienen. Dit systeem leidt in tegenstelling tot de flexi-jobs wél tot oneerlijke concurrentie”, reageert Mattheeuws. “Schaf dit systeem af en verlaag simpelweg de personeelslasten. Dit zal de werkgevers en  onze maatschappij alleen maar ten goede komen.”

Verlaag personeelslasten

“NSZ vraagt al lang een verlaging van de personeelslasten. “De personeelslasten in ons land zijn nog steeds te hoog. De verlaging van de personeelslasten zal  oplossingen creëren ongeacht de sector en de aard van de activiteit”, besluit Mattheeuws.

Meer info
Stefaan Gruyaert - Communicatieverantwoordelijke NSZ
stefaan.gruyaert@nsz.be
0470/11 10 57

deel dit