Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers archief

NSZ over voorstel gegarandeerde moederschapsrust: “Kost mag niet naar werkgevers worden doorgeschoven”

NSZ over voorstel gegarandeerde moederschapsrust: “Kost mag niet naar werkgevers worden doorgeschoven”


Brussel, 10 januari 2020 - De Nationale Arbeidsraad sprak zich gisteren (9 januari) positief uit over het wetsvoorstel van een gegarandeerde moederschapsrust voor werknemers. Christine Mattheeuws, voorzitter NSZ: “NSZ begrijpt het standpunt, maar geeft duidelijk aan dat het voorstel onbespreekbaar is als de kosten ervan doorgeschoven worden naar de werkgevers. Bovendien mag dit niet leiden tot een groter onderscheid tussen loontrekkende en zelfstandige moeders. Er is geen enkele reden waarom de regels met betrekking tot het moederschapsverlof anders zouden zijn voor werknemers en zelfstandigen.”


Extra kost werkgevers onbespreekbaar

Gisteren gaf de NAR positief advies over het principe van een gegarandeerde moederschapsrust van 15 weken voor kersverse moeders. “We begrijpen het wetsvoorstel”, verklaart Mattheeuws. Toch heeft NSZ twee grote bedenkingen. “We vragen uitdrukkelijk aan de NAR en het RIZIV die nu de budgettaire oefening maken, dat de kosten van deze maatregel  niet worden doorgeschoven naar de werknemers. Dat is voor ons onbespreekbaar. Ziekte treft u als mens, los of u werknemer of zelfstandige bent. Dus  is het compleet uit den boze dat de kosten hiervan voor de werkgever zouden zijn”, reageert Mattheeuws.

We vragen uitdrukkelijk aan de NAR en het RIZIV die nu de budgettaire oefening maken, dat de kosten van deze maatregel  niet worden doorgeschoven naar de werknemers. Dat is voor NSZ onbespreekbaar.

Verschil loontrekkende en zelfstandige moeders

Ten tweede wijst Mattheeuws erop dat één derde van de zelfstandigen een vrouw is. Er gingen reeds in de vorige legislatuur stemmen op om alle statuten zowel van de werknemers als van de zelfstandigen te harmoniseren. “Het wordt tijd dat daar werk wordt van gemaakt”, zegt Mattheeuws. “Er is geen enkele reden waarom de regels met betrekking tot de ziekte tijdens het moederschapsverlof anders zouden zijn voor werknemers en zelfstandigen.”

Een loontrekkende heeft vandaag recht op 15 weken moederschapsrust waarvan één week verplichte rust voorafgaand aan de bevalling. De week vooraf mag facultatief uitgebreid worden tot zes weken voor de geboorte. Daarna heeft de werknemer nog minimaal 9 weken na de bevalling. Indien een werknemer nu ziek valt in de zes weken voor de bevalling komt dit in mindering van de moederschapsrust waarop de moeder recht heeft na de bevalling. Dit wetsvoorstel wil de 15 weken rust garanderen.

Er is geen enkele reden waarom de regels met betrekking tot de ziekte tijdens het moederschapsverlof anders zouden zijn voor werknemers en zelfstandigen.

Momenteel hebben zelfstandige moeders slechts 12 weken moederschapsrust. Voor de bevalling heeft die recht op 1 week verplichte rust en twee weken facultatieve rust en na de bevalling 2 weken verplichte rust en 7 weken facultatief. De overige drie weken die de werknemer heeft worden gecompenseerd door 105 dienstencheques.

“We begrijpen heel goed het wetsvoorstel en het advies, maar waarom worden in de hele discussie zelfstandigen totaal vergeten? Wat indien een moeder met een zelfstandig statuut ziek valt tijdens de zes weken voor de bevalling? Behoudt de zelfstandige dan ook haar recht op 12 weken rust en nog belangrijker, kan de zelfstandige dan ook vanaf de eerste week ziekte recht hebben op een vergoeding?”

Momenteel moet de zelfstandige minstens zeven dagen ziek zijn om recht te hebben op een uitkering vanaf de eerste dag. Dit moet veranderen. Even platte rust of een korte ziekte voor de bevalling moet absoluut vergoed worden. Zo niet, zullen nog meer vrouwen kiezen voor het statuut van werknemer in plaats van dat van zelfstandige. Jammer, want het aantal vrouwelijke zelfstandigen moet omhoog. Al jaren is slechts één op drie zelfstandigen een vrouw. Willen we het aandeel vrouwen in het ondernemerschap laten toenemen dan moeten we vooral zorgen dat we zoveel mogelijk de statuten harmoniseren en zeker niet zorgen voor een verbetering van het statuut van de werknemers zonder analoge maatregelen voor de zelfstandigen”, besluit Mattheeuws.

Vragen info

Stefaan Gruyaert, Communicatieverantwoordelijke NSZ
stefaan.gruyaert@nsz.be
0470/11 10 57

deel dit