Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers archief

NSZ over Tax-on-Web: Platform opnieuw buiten werking! NSZ en KVABB vragen uitstel tot 17 november.

NSZ over Tax-on-Web: Platform opnieuw buiten werking! NSZ en KVABB vragen uitstel tot 17 november.


Brussel, 7 november 2019 – 7 november is de laatste dag voor de aangifte van de personenbelasting. NSZ en de KVABB, de Koninklijke Verenging voor Accountants en Boekhouders van België stellen echter opnieuw grote problemen vast. “Dit is onaanvaardbaar! Al wekenlang komen er klachten binnen over het falende platform van Tax-on-Web. Al wekenlang worden boekhouders opgejaagd om hun deadline te halen en al die tijd kunnen ze hun werk niet naar behoren doen, ondanks een eerder uitstel”, reageren beide organisaties. NSZ en KVABB vragen daarom met grote aandrang aan Alexander De Croo, minister van Financiën om de deadline voor het indienen van de aangifte van de personenbelasting uit te stellen tot 17 november. Beide organisaties dringen er ook opnieuw aan dat er dringend werk wordt gemaakt van een performant IT-systeem.

NSZ en KVABB sloegen in september en oktober al herhaaldelijk alarm over de aanhoudende computerstoringen en de beperkte elektronische dienstverlening van de FOD Financiën. “Dit maakt het werk van accountants en boekhouders onmogelijk”, reageren beide organisaties. “De deadline werd door dezelfde problemen eerder al opgeschoven naar 7 november en toch stellen we nog altijd dezelfde problemen vast. Velen worden voortdurend uit het platform gegooid, andere geraken zelfs niet ingelogd. Als je weet dat het al de tiende keer is dat dit wordt aangekaart, dan weet je dat er heel dringend werk aan de winkel nodig is. Deze situatie is onhoudbaar.” 

NSZ en KVABB vragen daarom aan minister van Financiën, Alexander De Croo, om de deadline uit te stellen tot 17 november. Ten slotte eisen NSZ en KVABB dat er na de aanhoudende problemen wordt geïnvesteerd in een performant computersysteem. “Deze aanhoudende problemen zijn schaamtelijk voor een land als België.”

Meer info

Stefaan Gruyaert, communicatieverantwoordelijke NSZ
stefaan.gruyaert@nsz.be
0470/11 10 57

deel dit