Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers archief

NSZ over stengere maatregelen in de strijd tegen coronavirus: “Uitzonderlijke maatregelen vergen uitzonderlijke compensaties”

NSZ over stengere maatregelen in de strijd tegen coronavirus: “Uitzonderlijke maatregelen vergen uitzonderlijke compensaties”


Brussel, 17 maart 2020 - De Nationale Veiligheidsraad kondigde op dinsdag strengere maatregelen aan in de strijd tegen het coronavirus. “Ondernemersorganisatie NSZ roept op tot burgerzin en solidariteit. Christine Mattheeuws: “Deze maatregelen zijn jammer genoeg noodzakelijk willen we het coronavirus het hoofd bieden. We zullen nu met de regering praten om ervoor te zorgen dit niet het einde wordt van duizenden ondernemingen. “Uitzonderlijke maatregelen vergen uitzonderlijke compensaties. Daarnaast vraagt NSZ duidelijkheid over welke zaken wel nog open mogen zijn en welke niet.”

“We beseffen dat dit noodzakelijke en uitzonderlijke maatregelen zijn om menselijke catastrofes op de lange termijn te vermijden. En iedereen wil Italiaanse situaties vermijden”, reageert Christine Mattheeuws. 

NSZ zal nu met de regering de mogelijke pistes bekijken om de best mogelijk steunmaatregelen uit te tekenen voor de zelfstandigen

Maar de organisatie zit nog met veel vragen over welke zaken nu juist mogen open zijn en welke niet. En wat met de voorziene premies. Worden die aangepast omdat er nu meer zaken dicht moeten? “Onduidelijkheid moeten we in deze crisis ten stelligste vermijden”, aldus Mattheeuws.

Daarnaast moeten er bijkomende maatregelen komen. “NSZ zal nu met de regering de mogelijke pistes bekijken om de best mogelijk steunmaatregelen uit te tekenen voor de zelfstandigen. We zullen daarvoor ondersteuning nodig hebben vanuit zowel de Vlaamse regering als de federale regering. De organisatie denkt aan het niet betalen van sociale bijdragen en belastingen gedurende een zekere periode en een tegemoetkoming in de lopende vaste kosten, terwijl er geen inkomsten zijn. Deze uitzonderlijke maatregelen vergen uitzonderlijke compensaties, willen we verhinderen dat duizenden onderneming eraan ten onder gaan.” 

### 

Over NSZ 

NSZ (Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen) is een neutrale ondernemersorganisatie die de zelfstandigen, de vrije en intellectuele beroepen en kmo’s uit heel het land vertegenwoordigt. NSZ is de stem van deze ondernemers en verdedigt hun sociale, economische en culturele belangen bij de overheid, de publieke opinie en in de media. NSZ vaart een onafhankelijke koers en is niet gebonden aan een of andere politieke visie of een bepaalde sector. Meer info op www.nsz.be en twitter.com/NSZbe.                   

Vragen en info

Stefaan Gruyaert, communicatieverantwoordelijke NSZ
stefaan.gruyaert@nsz.be
0470 11 10 57

deel dit