Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers archief

NSZ over de coronaheffing van Bpost “Onaanvaardbaar! Ondernemers zitten al genoeg in de problemen."

NSZ over de coronaheffing van Bpost “Onaanvaardbaar! Ondernemers zitten al genoeg in de problemen.


Brussel, 09 april 2020 - In deze moeilijke tijden zijn veel ondernemers op zoek naar creatieve manieren om gedeeltelijke inkomsten te behouden. Zo laten velen hun producten leveren via platforms zoals MyParcel. Bpost kondigde op 9 april aan om een speciale 'Corona'-heffing van 25 cent toe te passen op pakketten die via dit platform worden verstuurd. "Welk spel speelt BPost, eigenlijk", fulmineert Christine Mattheeuws, voorzitter van NSZ. "Het is een ongelooflijk fout signaal naar onze zelfstandigen. Zij kunnen nu alle steun gebruiken om de zaken enigszins draaiende te houden. Dit is onbegrijpelijk en economisch irrationeel. Dit zal ervoor zorgen dat vele ondernemers hun samenwerking met Bpost zullen stopzetten!”

In deze moeilijke tijden zijn veel handelaren die hun deuren hebben moeten sluiten door de maatregelen die de federale regering heeft afgekondigd toch op zoek naar creatieve oplossingen om enige inkomsten te kunnen blijven genereren. Dit kunnen ze onder meer door de levering van hun producten.

NSZ is daarom bijzonder geschokt en bezorgd over de beslissing van BPost om een speciale 'Corona'-heffing van 25 cent toe te passen op elk pakket dat via het MyParcel-platform wordt verstuurd. MyParcel is een leveringsservice die speciaal is ontworpen voor online winkels.

"Wat wil Bpost hier eigenlijk mee bereiken”, vraagt Mattheeuws zich af. "Deze beslissing is een zeer slecht signaal aan al die handelaars die op zoek zijn naar inkomsten en contact met hun klanten. "Bijna een op de tien ondernemers geeft aan het risico te lopen om failliet te gaan. Ze kunnen dus alle steun gebruiken! Wat Bpost hier doet is ongehoord en vooral onaanvaardbaar.

“Daarenboven is deze beslissing economisch gezien volkomen irrationeel. Sommige zelfstandigen zullen simpelweg stoppen met leveringen via Bpost. NSZ vraagt BPost dan ook heel duidelijk om deze corona-heffing onmiddellijk in te trekken.

Vragen en info

Stefaan Gruyaert, communicatieverantwoordelijke NSZ
stefaan.gruyaert@nsz.be
0470 11 10 57

deel dit