Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers archief

NSZ niet te spreken over feestende massa’s: “Overheid moet wijzen op verantwoordelijkheid van alle burgers!”

NSZ niet te spreken over feestende massa’s: “Overheid moet wijzen op verantwoordelijkheid van alle burgers!”

Ook ondernemersorganisatie NSZ reageert onthutst op de beelden van de feestende massa’s dit weekend. “Dat is een regelrechte mokerslag in het gezicht van alle ondernemers die zich strikt houden aan de richtlijnen, de volledige zorgsector en aan iedereen die wél burgerzin toont”, reageert Christine Mattheeuws van NSZ. “Dit gedrag kan ertoe leiden dat onder meer de evenementensector nog langer gesloten zal moeten blijven en dat horeca ook weer dicht zal moeten. Het is simpelweg ongehoord.” NSZ vraagt aan de overheid om expliciet op te roepen tot burgerzin. “We dragen allemaal een verantwoordelijkheid!”

Christine Mattheeuws van NSZ reageert kwaad op de beelden van feestende massa’s die dit weekend op de sociale media circuleerden. “80.000 mensen uit de evenementensector hebben wegens de gezondheidsvoorschriften nog altijd geen perspectief wanneer ze hun activiteiten kunnen heropstarten. Als je dan ziet dat feestende massa’s alle veiligheidsrichtlijnen aan hun laars lappen is dat niet meer dan een mokerslag in het gezicht van de hele sector. En vergeet vooral ook de gezondheidssector niet.

“We dragen allemaal een verantwoordelijkheid. We moeten allemaal burgerzin tonen, dat is de enige manier willen we een twee lockdown vermijden. Dat zou een catastrofe zijn voor honderdduizenden ondernemers en voor de gezondheidssector. Ik vraag aan de overheid om heel explicit op de burgerzin van eenieder te wijzen. Elk draagt zijn verantwoordelijkheid, willen we hier samen uitkomen. Het gedrag van vorig weekend is simpelweg asociaal tegenover alle ondernemers die zich plichtsbewust aan alle veiligheidsrichtlijnen houden en tegenover iedereen die wél burgerzin toont.”                                                                              

Vragen en info
Stefaan Gruyaert, Communicatieverantwoordelijke NSZ
stefaan.gruyaert@nsz.be
0470 11 10 57

deel dit