Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers archief

NSZ niet onder de indruk van de arbeidsdeal: “Missen vooral lastenverlagingen”

NSZ niet onder de indruk van de arbeidsdeal: “Missen vooral lastenverlagingen”

NSZ is niet onder de indruk van de arbeidsdeal. “Doortastende maatregelen, zoals een daling van de loonlasten, ontbreken. Voor bepaalde sectoren, zoals de horeca en de schoonmaak, komen er zelfs administratieve lasten bij. De regering houdt het bij gemorrel in de marge. De activeringsgraad van 80% komt hiermee geen stap dichterbij.”

Bepaalde sectoren zoals schoonmaak en horeca moeten afwijkingen aan deeltijdse variabele uurroosters vlugger (zeven dagen op voorhand in plaats van vijf nu) aan hun personeel melden. “Deze regeling zal een grote impact hebben op de werkvloer en zal het werk in die sectoren complexer maken in plaats van flexibeler”, aldus NSZ. 

“De beslissing over de platformeconomie mag het statuut van de zelfstandige zeker niet onderuit halen. Het is wel vreemd dat de regering niet gewacht heeft op de Europese regeling hieromtrent”

“Het is tot slot goed dat de regering iets doet rond concurrentie in de e-commerce met de betrokken organen, maar wij willen geen 24-ureneconomie. Avondwerk blijft problematisch en de mogelijkheid tot experimenteren is een positief initiatief. Hopelijk wordt dit nauwgezet opgevolgd en vindt de regering hier een betere balans in op korte termijn.”

deel dit