Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers archief

“Prijsverhogingen Bpost nieuwe mokerslagen voor elke kleine zelfstandige!”

“Prijsverhogingen Bpost nieuwe mokerslagen voor elke kleine zelfstandige!”

NSZ reageert met grote verontwaardiging op het bericht dat Bpost een toeslag van een euro per pakje zal aanrekenen voor een verzending tijdens de eindejaarsperiode en op Black Friday. “Dit is ongehoord in deze zeer drukke periodes. Dan zal er net meer omzet gegenereerd worden, ook voor Bpost. Dit is totaal ongepast en buiten proportie! Wij roepen hen dan ook op om deze beslissing terug te draaien. Het lijkt alsof Bpost de impact van deze beslissing totaal verkeerd inschat”, reageert NSZ.

“Deze prijsverhoging zorgt voor een forse extra onvoorziene kost voor de zelfstandigen”, reageert NSZ verontwaardigd op het nieuws dat Bpost de pakjes opnieuw fors duurder zal laten worden vanaf de eindejaarspiek. “Vooral de kleine zelfstandige zal hier het slachtoffer van zijn. Opnieuw! Zij hebben het al enorm moeilijk om te concurreren met de grote internationale webshops. Grote bedrijven zullen dit vaak niet zo hard voelen, want hebben vaak afspraken met Bpost rond pakjesprijzen. Deze nieuwe prijsstijging zal sowieso niet zonder gevolgen blijven. Zal Bpost in kalmere periodes dan minder aanrekenen voor hun pakjes?”, vraagt NSZ zich ook af.

“Maar daar stopt het blijkbaar nog niet. De gemiddelde tariefverhoging voor 2024 zal ongeveer 4,9 procent bedragen. Dat is een enorme nieuwe sprong, een sprong te veel voor veel zelfstandigen. Dit zal zich ook laten voelen in de soldenperiodes. Zeker als je weet dat de tarieven nòg eens met drie procent kunnen toenemen in 2024, wat al helemaal de pan uitswingt. Dit zijn alweer enkele mokerslagen voor elke kleine zelfstandige.”

deel dit