Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers archief

“Eerste soldenweekend was een voltreffer” 

“Eerste soldenweekend was een voltreffer” 

Het eerste weekend van de zomersolden was een succes. Uit een rondvraag van NSZ bij de handelaars blijkt dat hun omzet in vergelijking met de eerste soldendagen vorig jaar met ruim 12 procent is toegenomen. “De conclusie na het eerste weekend van deze zomersolden? Op koopjesjacht is anno 2022 een familie-uitstap. Na twee moeilijke zomers is de goede start zeker ook een opsteker voor de modedetailhandel, die er ook een prima koopzondag heeft opzitten”, aldus NSZ.  

Het eerste weekend van de zomersolden heeft dus de positieve lijn van de start op vrijdag doorgetrokken. “Tegenover het eerste soldenweekend vorig jaar steeg hun omzet met ruim 12 procent. Het weer zat daar zeker ook voor iets tussen”, stelt NSZ vast. “De shoppingcentra, de winkels in de centrumsteden maar ook verder afgelegen handelaars verwelkomden zaterdag en zondag vrij lange wachtrijen met kooplustigen. De soldenstart is zeker een voltreffer en de sector haalt opgelucht adem”, aldus NSZ. 

“Veel handelaars hadden nog grote stocks liggen, maar het weekend was veelbelovend. De consumenten hebben duidelijk de weg naar de winkel teruggevonden en dat stemt handelaars optimistisch over het vervolg van de deze soldenperiode. Dit is een opsteker, zeker voor de modedetailhandel.”

“Shoppen is weer helemaal terug en blijkt dit jaar ook een familie-uitstap”, weet NSZ. Dat is erg mooi meegenomen voor de handelaars in deze economisch moeilijke periode. Detailhandelaars hebben cash nodig om hun cashflow weer op te bouwen na twee jaar van covid en de gevolgen van de oorlog in Oekraïne.  “De solden zullen de consument helpen in tijden van inflatie en ze stellen duidelijk hun aankopen niet uit. Hopelijk blijven de cijfers de goede kant opgaan tot aan het einde van de koopjesperiode, maar het is nu al duidelijk dat de consument weer fysiek gaat winkelen en al profiteert van de hoge kortingen tot 40 à 50 procent.”   

deel dit