Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers archief

Kaap van 60 vacatures gerond op get-connected.be

Kaap van 60 vacatures gerond op get-connected.be

Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen, Dibbs, Randstad en Start People hebben vorige maand een systeem op poten gezet om vacatures mogelijks in te vullen met Oekraïense vluchtelingen. Dit initiatief wordt na een succesvolle start verder uitgebreid. De respons die we kregen was overweldigend. Daarom hebben we besloten om dit verder uit te breiden naar alle Belgische provincies en niet enkel Antwerpen. Bedrijven die vacatures wensen te bezorgen kunnen dat nog steeds doen via de site www.get-connected.be. Intussen is de kaap van 60 vacatures al gerond.

Over het ganse land worden duizenden vluchtelingen opgevangen. Verschillende Antwerpse bedrijven en zelfstandigenorganisatie NSZ pakten uit met een opvallend initiatief: ze brachten als eerste een specifiek platform op de markt om de hand te reiken naar vluchtelingen. Na een succesvolle start wordt get-connected nu ook verder uitgerold naar de rest van ons land. Dit is een logische volgende stap in dit project als je ziet hoe goed dit uit de startblokken is geschoten. We kunnen spreken van een uitstekende start, want de respons die we kregen was overweldigend. We voelen dat er een nood is om breder te gaan over heel het land.

Er zijn tal van vacatures aangeboden via get-connected.be in Antwerpen voor uiteenlopende profielen: van IT’ers tot elektriciens, horecapersoneel, seizoensarbeiders, magazijniers, poetshulpen en ga zo maar door. Een grote hoeveelheid bedrijven reikt een hand uit, zodat zij zich op verschillende vlakken kunnen ontplooien. Deze grensoverschrijdende samenwerking ontlast van een pak zorgen, rekening houdend met de erg moeilijke situatie waarin vluchtelingen zich nu bevinden.

We doen tot slot een oproep tot coördinatie en samenwerking in het belang van de vluchtelingen en om snel en efficiënt te werken.

Organisaties die interesse hebben om vacatures te delen kunnen dit via de site www.get-connected.be

deel dit