Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers archief

Eindelijk worden nog klachten ingediend tegen Chinese webwinkel Temu

Eindelijk worden nog klachten ingediend tegen Chinese webwinkel Temu

Een jaar geleden heeft NSZ al klacht ingediend tegen de praktijken van webwinkel Temu. De Europese consumentenorganisatie BEUC en 17 van haar leden hebben nu ook klachten ingediend. Ze beschuldigen het Chinese e-commerceplatform er nu ook van de nieuwe Europese regels rond digitale diensten te overtreden. Er zijn eerder al rechtszaken aangespannen tegen de omstreden Chinese shoppingapp.

Het platform maakt zich ook schuldig aan 'dark patterns', manipulatieve praktijken om consumenten meer te doen kopen of betalen. De meeste producten die op Temu worden verkocht, worden rechtstreeks vanuit Chinese fabrieken of magazijnen naar de consument verzonden.

NSZ verzette zich vorig jaar al, ook met een formele klacht bij de FOD Economie, tegen de manier waarop Temu de Belgische markt wil veroveren. De consument wordt misleid en de kleine zelfstandige kan niet op tegen deze oneerlijke concurrentie. Iedereen moet dezelfde regels volgen! Verkopen met verlies is trouwens verboden in België. Dit kan dus absoluut niet door de beugel. De manier van handelen die Temu hanteert, werkt enorm marktverstorend voor de webshops van (kleine) zelfstandigen en is zelfs misleidend.

deel dit