Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers archief

"Arbeidsduurvermindering zonder loonsverlaging is een slecht idee”

NSZ reageert met de nodige vraagtekens op de aankondiging van minister van Economie Pierre-Yves Dermagne. De minister wil testen om een 4-daagse werkweek in te voeren zonder loonsverlaging. “Als dat de oplossing was geweest, zou het al lang zijn geïmplementeerd.” NSZ wijst ook op de extra kosten van deze maatregel voor werkgevers. “Kleine en middelgrote ondernemingen hebben al alle moeite om personeel te vinden. De kortere werkweek moeten compenseren door nieuw personeel aan te werven, zal de situatie alleen maar verergeren”, benadrukt NSZ.

Minister van Economie Pierre-Yves Dermagne heeft onlangs aangekondigd dat hij groen licht heeft gekregen van de regering om een test te lanceren rond de haalbaarheid van de invoering van een 4-daagse werkweek zonder loonsverlaging. “Als dit de oplossing was geweest, vooral om de werkloosheid terug te dringen, zou het al lang zijn ingevoerd”, reageert NSZ. De zelfstandigenorganisatie wijst ook op de op zijn zachtst gezegd gemengde resultaten van een vergelijkbare maatregel in Frankrijk.

NSZ vraagt zich ook af wie dat gaat betalen. “In theorie is het misschien een leuk idee, maar zo'n maatregel zal automatisch leiden tot een stijging van 20% van de loonkosten voor de werkgever. Dit zou veel bedrijven in de problemen kunnen brengen, vooral omdat ze nog steeds last hebben van de gevolgen van inflatie en er een nieuwe loonindexering aan zit te komen.” NSZ wijst ook op het effect dat dit zal hebben op de concurrentiekracht van onze bedrijven. “De loonkosten liggen in België al hoger dan in onze buurlanden. Deze verlaging zal dit probleem alleen maar verergeren.”

Tot slot pakt deze maatregel volgens NSZ niet het echte probleem aan waarmee de arbeidsmarkt momenteel kampt: het tekort aan arbeidskrachten. “Kmo's hebben nu al alle moeite van de wereld om personeel aan te werven. Het probleem is niet dat er niet genoeg jobs zijn voor iedereen, maar dat bedrijven voortdurend op zoek moeten naar profielen die niet te vinden zijn. De kortere werkweek moeten compenseren door nieuw personeel aan te werven, maakt de situatie alleen maar erger."

deel dit