Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Nieuws

NSZ wil Antwerps nachtleven weer op kaart te zetten

NSZ wil een adviesgroep en rechtszekerheid voor de uitbaters van nachtclubs en pleit voor de afbakening van zones in de stad waar het uitgaansleven expliciet een plaats krijgt.

horeca antwerpen nachtleven

Op vraag van NSZ en Kvabb stelt fiscus deadline uit tot 12 november

Als gevolg van technische problemen krijgen boekhouders nog tot en met 12 november de tijd om de aangiftes van hun klanten in te dienen

tax-on-web

Campagne Local Friday van start

Op 31 oktober gaven we het startschot van de campagne rond Local Friday. Teken het charter en steun dit initiatief. Dit zijn de voordelen van lokaal kopen.

local friday

Begrafenisondernemers meer aanzien dan ooit

De begrafenisondernemer begeleidt de familie van de overledene meer dan ooit in alle fasen van de ceremonie.

begrafenisondernemer

NSZ over verbod op verkoop van sigaretten aan minderjarigen: “Hypocriete maatregel”

NSZ erkent expliciet de gevaren van deze producten voor de volksgezondheid, maar vindt deze maatregel hypocriet.

tabak

Elke dag 61 winkeldiefstallen aangegeven bij politie

NSZ wil dat de winkeldiefstalvergoeding die in 2017 werd goedgekeurd, nu eindelijk ook eens wordt uitgevoerd. Handelaars kunnen dan zelf een diefstal  administratief, zonder tussenkomst van de politie afhandelen door een schadevergoeding van 181 euro te vragen aan de winkeldief.

diefstal

Ruimere openingsuren zullen handelszaken nog meer onder druk zetten

Dit zal vooral de grotere zaken en ketens ten goede kan komen. Het zou een zoveelste steek betekenen voor de kleinere handelaars die niet over het kapitaal bezitten om veel extra werkkrachten aan te werven.

openingsuren

NSZ en KVABB verkrijgen uitstel voor aangifte personenbelasting

NSZ en KVABB vragen uitstel is, gezien de problemen, niet meer dan normaal zeggen de organisaties die daarnaast sterk aandringen op een performant IT-systeem, zeker omdat het probleem jaarlijks terugkeert.

personenbelasting

Elke week verdwijnt meer dan één slager in ons land

Op 5 jaar tijd is het aantal slagers en delicatessewinkels met meer dan 7% gedaald. Dat blijkt uit een analyse van NSZ op basis van de cijfers van Statbel. In 2018 waren er in België 356 slagerijen minder dan in 2013. Dat betekent dat er de laatste vijf jaar meer dan één zaak per week verdwenen is.

slager

Flexi-jobs verdubbeld: personeelslasten blijven te hoog

De invoering van de flexi-jobs zijn een goede maatregel, maar maskeren eigenlijk het grotere probleem van de te hoge personeelslasten. NSZ blijft hierop hameren.

flexi-jobs