Wat heeft het Overlegcomité beslist?

Categorie Algemeen
Wat heeft het Overlegcomité beslist?

Het Overlegcomité heeft woensdag de epidemiologische situatie in ons land besproken. Het kiest voor een aanpak van voorzichtigheid en scherpt de beschermingsmaatregelen aan met ingang van zondag 26 december aan. Een overzicht:

Winkelen

Winkelen mag met maximaal twee personen (minderjarige kinderen en leden van hetzelfde huishouden niet meegerekend) en met één klant per tien vierkante meter. Tussen de gezelschappen in die winkels moet anderhalve meter afstand gehouden worden. Als de winkel groter is dan 400 vierkante meter, moet er in toegangscontrole voorzien worden.

Thuiswerk

Thuiswerk blijft vier dagen per week verplicht.

Evenementen/activiteiten

  • Bioscopen, theaters en concertzalen moeten de deuren sluiten.
  • Ook alle binnenactiviteiten worden verboden, behalve enkele uitzonderingen zoals musea, bibliotheken, erediensten, huwelijken en wellness, en sportactiviteiten zoals zwembaden. Het recreatieve gedeelte van zwembaden en subtropische zwembaden moet sluiten.
  • Ook kerstmarkten die binnen doorgaan zijn verboden, net als indoor pretparken en dierentuinen.
  • Evenementen buiten, zoals kerstmarkten, kunnen wel plaatsvinden als ze niet overdekt zijn door tenten of andere overkappingen. Vanaf 100 bezoekers moet er een circulatieplan zijn met gescheiden in- en uitgangen.

Sport

Fans zijn niet meer welkom bij professionele en niet-professionele sportwedstrijden en trainingen, zowel binnen als buiten.

Jeugd

  • Jeugdactiviteiten kunnen enkel nog in de buitenlucht
  • Sportkampen mogen nog doorgaan, maar zonder overnachting

Het Overlegcomité zal de epidemiologische situatie opnieuw beoordelen in de eerste helft van januari.

deel dit