Regering verlengt 2 steunmaatregelen voor zelfstandigen

Categorie Algemeen
Regering verlengt 2 steunmaatregelen voor zelfstandigen

De federale ministerraad heeft op vrijdag 4 december twee steunmaatregelen voor de zelfstandigen tijdens de coronacrisis enkele maanden verlengd. Het gaat daarbij om het dubbel overbruggingsrecht en de aanvullende vergoeding in geval van arbeidsongeschiktheid. Die zullen respectievelijk tot in december en tot einde maart gelden, meldt bevoegd minister David Clarinval.

Het overbruggingsrecht is een vorm van werkloosheidsvergoeding voor zelfstandigen. In maart werd het specifiek toegespitst op zelfstandigen die getroffen werden door de coronacrisis. Bij de tweede golf en de beslissing om de horeca opnieuw te sluiten, voerde de regering het dubbel overbruggingsrecht in voor zaken die verplicht de deuren moesten sluiten door een overheidsbeslissing. Die dubbele tegemoetkoming zal dus ook in december gelden.

Zelfstandigen in arbeidsongeschiktheid komen niet in aanmerking voor het crisis-overbruggingsrecht. Hun uitkering ligt soms echter lager dan het overbruggingsrecht. De regering besliste eerder een aanvullende uitkering te voorzien. Die maatregel golf tot eind december, maar wordt nu verlengd tot eind maart.

deel dit