Recupel haalt gratis oud elektro op bij kmo's en organisaties

Tags
Categorie Algemeen
Recupel haalt gratis oud elektro op bij kmo's en organisaties

Recupel gaat voortaan afgedankte elektrotoestellen gratis ophalen bij kmo's en organisaties zoals ziekenhuizen en scholen. Op die manier wil de vzw verhinderen dat de toestellen in een andere afvalstroom terechtkomen.
Vandaag bestaat er geen eenvoudig en gebruiksvriendelijk systeem voor kmo's en organisaties om van hun oude apparaten af te geraken, zegt de vzw. Die lanceert daarom de nieuwe dienst 'Pick-up' voor gratis ophaling. “En bovendien, je mag er zeker van zijn dat er iets zinvol mee gebeurt", aldus Eric Dewaet, CEO van Recupel. “Dankzij jouw opruimactie moeten weer wat minder primaire grondstoffen ontgonnen worden om nieuwe toestellen te maken.”
De vzw zegt daarna in te staan voor de logistieke afhandeling en de nodige attesten om te voldoen aan de bedrijfsafvalwetgeving. De dienst is bedoeld voor occasionele ophalingen.

Kmo's en organisaties die regelmatig toestellen afdanken, kunnen zich ook registreren als vast ophaalpunt. Recupel verduidelijkt ook dat het gaat om de ophaling van huishoudelijke toestellen, of apparaten die je zowel thuis als op het werk gebruikt zoals telefoons, waterkokers, koelkasten en computers. Voor de ophaling van professionele toestellen en installaties moet een afspraak worden gemaakt met een professionele ophaler.

Bedrijven en organisaties kunnen zich aanmelden op recupel.be/pick-up

deel dit