Q&A: Wat als jouw schuldenaar zijn aangetekende zending niet komt ophalen?

Tags
Categorie Q&A
Q&A: Wat als jouw schuldenaar zijn aangetekende zending niet komt ophalen?

Je kan verschillende redenen hebben om iemand een aangetekende brief te sturen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij de opzegging van de arbeidsovereenkomst van jouw werknemer of bij de opzegging van de huurovereenkomst met jouw verhuurder/huurder. Maar wat gebeurt er als de geadresseerde de aangetekende brief weigert te tekenen voor ontvangst of niet afhaalt in het postkantoor?

Jouw aangetekende brief wordt door de postbode aangeboden op het vermelde adres. Als de geadresseerde aanwezig is, laat de postbode de geadresseerde tekenen voor ontvangst. Als de geadresseerde weigert te tekenen voor ontvangst of als hij niet aanwezig is, laat de postbode een melding achter om de aangetekende brief af te halen in het postkantoor.

Ook als de geadresseerde de aangetekende brief niet afhaalt, telt de brief. Hij heeft dus dezelfde waarde als een aangetekende brief die wel wordt afgehaald. De niet-afhaling heeft dus geen invloed op de geldigheid.

De aangetekende brief wordt geacht ontvangen te zijn vanaf de derde werkdag (alle dagen behalve zon- en feestdagen) na de datum van verzending, ongeacht of deze aangetekende brief werd afgehaald of niet.

Wat moet u onthouden?

Een niet-afgehaalde aangetekende brief heeft dezelfde waarde als een aangetekende brief die wel wordt afgehaald. Wanneer de aangetekende brief niet wordt afgehaald, wordt deze teruggestuurd naar jouw adres. Je kan dan de inhoud van deze aangetekende brief nog eens verzenden met gewone zending.

Je leest, naast een uitgebreid artikel over het stikstofdossier, nog andere actuele Q&A's in ons meest recente ledenmagazine. Je vindt er ook een antwoord op:

  • Kan een aandeelhouder als flexi-jobber aan de slag in zijn vennootschap?  
  • Verplicht de kosten van de advocaat van de tegenpartij te betalen bij verlies rechtszaak?   
  • Welke verplaatsingen als werkgever vergoeden? 
  • Mijn werknemer is langdurig arbeidsongeschikt : hoe beïnvloedt dit het vakantiegeld?
  • U ontslaat een werknemer: welke invloed hebben feestdagen op de opzegtermijn?
     

Word nu lid bij NSZ en lees het ledenmagazine gratis. Klik hier!

deel dit