Premie voor Brusselse ondernemingen die zwaarst getroffen zijn door energiecrisis

Tags
Categorie Algemeen
Premie voor Brusselse ondernemingen die zwaarst getroffen zijn door energiecrisis

Ondernemingen in Brussel die het zwaarst getroffen zijn door de energiecrisis krijgen binnenkort een premie. Dat heeft de Brusselse regering goedgekeurd, op voorstel van Barbara Trachte, staatssecretaris voor Economische Transitie. Het gaat om een steunmaatregel van dertig procent van de gemaakte energiekosten, zowel voor elektriciteit als voor gas.

Sectoren die het zwaarst getroffen zijn door de energiecrisis krijgen binnenkort een duwtje in de rug van de Brusselse regering. Ondernemingen mogen rekenen op een premie van dertig procent op gemaakte energiekosten tussen 2021 en 2022.

Concreet gaat het om detailhandelszaken en diensten aan personen, zoals de gezondheidszorg, restaurants, cafés, kapperszaken en wasserijen. Ook drukkerijen en de voedingsindustrie hebben recht op een premie, maar ook de creatieve en culturele industrie.

Er zouden in totaal ongeveer 18.000 ondernemingen in aanmerking komen. Het premiebedrag bedraagt minstens 500 euro en maximaal 100.000 euro. Voor deze premie is een budget van 117 miljoen euro uitgetrokken.

deel dit