‘Women in Business’ moet vrouwelijk ondernemerschap aanmoedigen

Categorie Algemeen
‘Women in Business’ moet vrouwelijk ondernemerschap aanmoedigen

De Brusselse staatssecretarissen Barbara Trachte (Economische Transitie) en Nawal Ben Hamou (Gelijke Kansen) lanceren de tweede editie van de projectoproep ‘Women in Business’ om vrouwelijke ondernemers te ondersteunen. De Brusselse regering gaf groen licht en trok hiervoor 500.000 euro uit.

Hoewel het aantal Brusselse vrouwelijke ondernemers in tien jaar met 30 procent toenam, zijn er toch nog altijd 2,5 keer meer mannen dan vrouwen met een zelfstandige activiteit in Brussel. Dat bleek uit de laatste barometer van het vrouwelijk ondernemerschap van hub.brussels.

Het budget voor deze editie van de projectoproep ‘Women in Business’ bedraagt 500.000 euro om gedurende een jaar privéstructuren te ondersteunen die begeleidingsprojecten voorstellen voor vrouwelijke (kandidaat-)ondernemers. De kandidaten moeten zorgen voor begeleidingsprogramma's voor vrouwelijke (kandidaat-)ondernemers, of programma's, activiteiten en evenementen rond mentorschap, wederzijdse hulp en coaching, met name in de vorm van ondernemersnetwerken.

Het budget per project varieert van 35.000 tot 100.000 euro. De projecten worden door een jury geselecteerd op basis van criteria zoals de kwaliteit van de aangeboden begeleiding en de verenigbaarheid van de doelgroep met de inclusiedoelstelling van de oproep.

deel dit