Garantieregeling voor bedrijven getroffen door coronacrisis

Tags
Categorie Fiscaal
Garantieregeling voor bedrijven getroffen door coronacrisis

Garantieregeling voor particulieren en bedrijven getroffen door coronacrisis
De federale regering, de Nationale Bank van België en de financiële sector slaan de handen in elkaar om de kredietverlening aan particulieren, zelfstandigen en bedrijven in stand te houden.

Uitstel van betaling en garantieregeling

Om de financiering aan gezinnen, zelfstandigen en bedrijven in deze moeilijke periode te vrijwaren, heeft de federale regering op initiatief van de Minister van Financiën en met ondersteuning van de Nationale Bank van België, een overeenkomst uitgewerkt met de financiële sector.

Deze overeenkomst bestaat uit twee pijlers:

  1. De financiële sector engageert zich om levensvatbare niet-financiële bedrijven en zelfstandigen evenals hypothecaire kredietnemers met betalingsproblemen als gevolg van de coronacrisis uitstel van betaling te geven tot en met 30 september 2020 zonder aanrekening van kosten.
  2. De federale overheid zal een garantieregeling activeren voor alle nieuwe kredieten en kredietlijnen met een maximale looptijd van 12 maanden, die banken verstrekken aan levensvatbare niet-financiële bedrijven en zelfstandigen. Op deze manier houden we de financiering aan de economie in stand.

NSZ is tevreden over het akkoord met de financiële sector, maar vraagt om extra maatregelen. Ook vraagt NSZ dringend duidelijkheid over welke bedrijven de Vlaamse hinderpremie kunnen krijgen.

 

Lees de reactie van NSZ.

Bekijk het overzicht van de huidige steunmaatregelen

deel dit