3.000 euro voor Brusselse bars en cafés die verplicht moeten sluiten

Categorie Algemeen
3.000 euro voor Brusselse bars en cafés die verplicht moeten sluiten

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft een specifieke premie van 3.000 euro principieel goedgekeurd voor alle horecazaken die verplicht moeten sluiten.

Er werd beslist de etablissementen die recht hebben op de premie te identificeren op basis van de NACE BTW codes van de ondernemingen. Deze keuze zal een zo vlot mogelijke behandeling van de dossiers toelaten.

Komen in aanmerking voor de premie:

  • de etablissementen die verplicht moeten sluiten met uitsluitend de NACE-code 56.301 “Cafés en bars”;
  • de etablissementen die verplicht moeten sluiten met de dubbele NACE-code 56.301 “Cafés en bars” en 56.102 “Eetgelegenheden met beperkte bediening”;
  • de etablissementen met een NACE-code voor eetgelegenheden (56.101 en 56.102) die verplicht moeten sluiten en die aan de hand van een attest van de boekhouder kunnen bewijzen geen omzet te hebben in oktober.

De ondernemingen kunnen de premie ontvangen voor elk van hun vestigingen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Voorwaarde is wel dat het een actieve vestiging betreft, d.w.z. een vestigingseenheid waarin een activiteit gebruikelijk wordt uitgeoefend.

Elke onderneming heeft recht op maximaal vijf premies die dus overeenkomen met maximaal vijf vestigingen.

Ondernemingen die niet aan de sluitingsverplichting voldoen of deze niet hebben nageleefd en die dus werden bestraft, komen niet in aanmerking voor deze premie.

Alle aanvragen kunnen bovendien op basis van btw-aangiften achteraf gecontroleerd worden door de Economische Inspectie.

Het beheer van de premie wordt toevertrouwd aan Brussel Economie en Werkgelegenheid. De voorwaarden om de premie aan te vragen, worden binnenkort door de staatssecretaris bevoegd voor Economische Transitie meegedeeld.

deel dit