Een herinnering aan de huidige regels voor telewerk

Categorie Algemeen
Een herinnering aan de huidige regels voor telewerk

Gezien de stijgende besmettingscijfers worden er bijkomende inspanningen gevraagd van iedereen, ook op vlak van telewerk.

Wat is er nu beslist over telewerk? Telewerk is tussen 19 oktober en half november de regel. Dit is ergens tussen aanbevolen en verplicht. Telewerken is de regel voor alles personeelsleden wiens functie zich ertoe leent, in de mate dat de continuïteit van de bedrijfsvoering de activiteiten en de dienstverlening dit toelaat, staat te lezen in het Ministerieel Besluit.

Zo is het moeilijk om aan een werknemer die de klanten bedient in de winkel te vragen om te telewerken. Maar voor louter administratieve taken moet dat misschien wel voor verschillende dagen in de week mogelijk zijn.

Mag u dan geen georganiseerde terugkeermomenten meer organiseren voor mensen die in feite wel kunnen thuiswerken? Toch wel, als de dienstverlening niet volledig elke dag thuis kan gebeuren mag u vragen aan enkele mensen om toch te komen op de werkplek met inachtneming van de gezondheidsvoorschriften. Maar als hetzelfde werk thuis kan gedaan worden als op het werk zonder enig verschil kiest u, gezien de situatie, beter voor thuiswerk.

Als zowel bedrijven én particulieren op het werk en in de privésfeer de komende vier weken inspanningen leveren, dan kunnen we hopelijk de coronacijfers de goede kant laten uitgaan en de economie van ons land redden.

deel dit