Compensatiepremie voor ondernemers die zwaar omzetverlies hebben

Tags
Categorie Algemeen
Compensatiepremie voor ondernemers die zwaar omzetverlies hebben

Bedrijven die niet dicht moeten, maar wel 60 procent omzetverlies lijden door de coronacrisis, krijgen een eenmalige compensatiepremie van 3.000 euro. Dat heeft de Vlaamse regering beslist. 

De Vlaamse regering besliste eerder al om alle bedrijven en handelszaken die verplicht de deuren moeten sluiten door de coronacrisis een eenmalige hinderpremie van 4.000 euro toe te kennen. Maar heel wat ondernemingen die wel nog aan de slag zijn lijden eveneens zware omzetverliezen. NSZ drong al van bij het begin aan om ook steunmaatregelen uit te werken voor zelfstandigen en kmo’s die niet verplicht moeten sluiten.

De nieuwe premie van 3.000 euro is onder meer bedoeld voor loodgieters, tandartsen, kinesisten, cateraars, verhuurbedrijven, schilders of kleine delicatessenzaken. Voorwaarde is wel dat het omzetverlies tussen 14 maart en 30 april minstens 60 procent lager is dan in dezelfde periode vorig jaar. Voor starters moet er sprake zijn van een daling van 60 procent ten opzichte van het financieel plan.

Ook zelfstandigen in bijberoep kunnen de compensatiepremie aanvragen,  op voorwaarde dat dezelfde sociale bijdragen betaald worden als een zelfstandige in hoofdberoep. Wie lagere sociale bijdragen betaalt, kan een premie krijgen van 1.500 euro, als men niet voor meer dan 80 procent actief is als werknemer.

BEKIJK HIER ALLE INFO OVER DE COMPENSATIEPREMIE

deel dit