Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Mag ik open blijven in deze coronatijden? Een overzicht per sector

Alle winkels mogen vanaf dinsdag 1 december opnieuw open. Dat besliste het Overlegcomité op vrijdag 27 november.  Maar op een verantwoordelijke en veilige manier. Maar wie boodschappen doet, zal dat alleen moeten doen. Behalve mensen die hulp nodig hebben, zij mogen zich door één iemand laten begeleiden. Je mag ook maar maximum een half uur in de winkel blijven. Geen funshoppen dus. Afstand houden van andere klanten en winkelpersoneel is verplicht, net als een mondmasker dragen. Deze regels gelden al zeker tot 15 januari 2021. 

Ook buiten de winkels mogen niet veel mensen samenkomen. Iedereen zal daar zijn verantwoordelijkheid moeten nemen. Dat betekent mondmasker dragen, handen ontsmetten en wanneer er te veel volk is, komt u beter later terug.

Het personeel moet ook een veiligheidsopleiding krijgen en er niet alleen voor zorgen dat er in de winkel te veel volk staat, maar ook buiten in de wachtrijen.

Cruciale vraag: mag u ondernemen? Wij maken een overzicht per sector, onderhevig aan veranderingen. Wij updaten deze pagina regelmatig op basis van besluitvorming door de overheid.

Winkels en handelszaken

Horeca

Contactberoepen

Markten

Diensten

Vrije beroepen

Bedrijven die open blijven

Bouwsector


Wat over...

Sancties

Sport en recreatie

Bijeenkomsten, evenementen en erediensten

Reizen

 

Veelgestelde vragen:

FAQ overheid: klik hier

FAQ VLAIO: klik hier

Update van deze pagina van zodra er wijzigingen bekend worden gemaakt door de overheid.