Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Horeca: wat mag (niet?)

Cafés en restaurants blijven tot nader order dicht tot 1 februari 2021. Op 15 januari 2021 volgt wel een evaluatie van de huidige maatregelen. Afhankelijk van de toestand dan zal er bijgestuurd kunnen worden.

  • Restaurants, cafés, bars, en andere eet - en drinkgelegenheden blijven gesloten. Het aanbieden en leveren van afhaalmaaltijden of niet - alcoholische dranken om mee te nemen is wel nog toegestaan. Take-away is mogelijk tot 22 uur. Je mag ook alcohol meegeven bij zo'n afhaalmaaltijd, maar dat mag maximaal tot 20u.
  • Hotels en logementen mogen open blijven, met de nuance dat vakantieparken, bungalowparken en campings gesloten moeten zijn vanaf 3 november. Vakantieverblijven, bungalows, chalets en kamervoorzieningen die dienen voor het gebruik door de eigenaaren/of diens huishouden of door een huishouden dat er zijn gewooonlijke verblijfplaats heeft, mogen open blijven voor dat specifieke gebruik, maar alle gemeenschappelijke faciliteiten moeten gesloten blijven.
  • ongeacht de logievorm moeten alle gemeenschappelijke faciliteiten sluiten. De gasten moeten dus op hun kamer eten, want het restaurantgedeelte blijft gesloten. De bar evenals alle andere faciliteiten (zwembad, sauna, ...) blijven eveneens toe. Gemeenschappelijke sanitaire faciliteiten mogen niet gebruikt worden.
  • de grootkeukens en eetzalen voor verblijf-, school-, leef- en werkgemeenschappen mogen open blijven volgens de regels van de horeca (maximaal 4 personen aan één tafel (behalve indien het gaat om een huishouden, enkel zittend consumeren, geen bediening aan de bar, personeel moet mondmasker dragen, contactgegevens moeten geregistreerd worden). Recepties en banketten verzorgd door een professionele catering/traiteur onderneming zijn verboden, behalve in hotels voor de verblijvende gasten en koffietafel bij uitvaarten (max. 40 personen).
  • Het individueel en collectief gebruik van waterpijpen is verboden in voor het publiek toegankelijke plaatsen.
  • feestzalen zijn gesloten.