Online opleiding: De nieuwe auto- en laadpaalfiscaliteit: binnenkort allemaal elektrisch?

Online opleiding: De nieuwe auto- en laadpaalfiscaliteit: binnenkort allemaal elektrisch?

Om de vergroening van de autofiscaliteit te versnellen heeft de wetgever een akkoord bereikt om het bedrijfswagenpark te elektrificeren vanaf 2026. Via de Wet van 25 november 2021 heeft zij een reeks nieuwe maatregelen gepubliceerd. Hieruit is al snel gebleken dat de elektrische bedrijfswagens (straks) het voorwerp van de strategie zal uitmaken.

Om belastingplichtigen te stimuleren om zoveel mogelijk te kiezen voor koolstofemissievrije wagens, worden goede laadfaciliteiten thuis, op het werk en onderweg steeds meer onmisbaar. Via de hervorming van de autofiscaliteit en de invoering van de aanzienlijke stimuli voor elektrische wagens hoopt de wetgever op een forse stijging van het plaatsen van laadpalen.


Tijdens deze webinar krijgt u op een praktische wijze een overzicht van zowel de aspecten van inkomstenbelastingen alsook de btw-aspecten die verbonden zijn aan de levering en installatie van een laadstation. Ook wordt nagegaan of er fiscale gevolgen zijn verbonden aan het opladen van een elektrisch voertuig.

Programma:
18.30u. Onthaal
19.00u. Start webinar
20.30u. Pauze
22.00u. Einde webinar

Deze opleiding is erkend door het ITAA: E0075/2020-10 (erkenning: KVABB).

Meer info en inschrijven

Let op: deze opleiding wordt via videoconferentie (Zoom) gegeven. De dag vóór de opleiding zal u een registratie-link ontvangen waarmee u toegang zal hebben tot webinar. We raden u sterk aan om in te loggen via de zoom-client te gebruiken. Deze verbinding is veiliger dan inloggen via uw browser. https://zoom.us/download. Voeg alvast academie@kvabb.org toe als veilige afzender.

Gmail-gebruikers krijgen de link steevast in de spam-map, dus hou die zeker in de gaten!

Met Pieter Debbaut
Locatie: online
Toegangsprijs: € 48,40 (prijs excl. btw: € 40)
 

deel dit