Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Coronavirus: Voorschriften horeca

Deze info wordt voortdurend aangepast. Misschien heeft u ook recht op een hinderpremie?

HORECA (blijft tot nader order dicht tot 8 juni)

 

  • Cafés moeten gesloten blijven. Bovendien zijn ze verplicht hun buitenmeubilair binnen te halen.
  • Restaurants moeten sluiten, maar mogen maaltijden laten afhalen of ze laten bezorgen. Er mogen in geen geval mensen ter plaatse eten. Dit betekent dat frituren, afhaalchinezen, broodjeszaken, snackbars, ... verder kunnen werken, voor zover niemand ter plaatse eet en rekening gehouden wordt met de nodige social distancing (min. 1,5m afstand) en hygiënemaatregelen (desgevallend worden wachtrijen buiten georganiseerd). Restaurants die aan thuislevering doen, een traiteurdienst of drive-in aanbieden, mogen hun keuken wel openen. Er moet op gelet worden dat er geen lange wachtrijen ontstaan.
  • Bedrijfsrestaurants moeten sluiten, maar zij mogen wel een afhaalaanbod voorzien.
  • Foodtrucks, kiosken en voedingsstanden zijn verboden. Een mobiele verkoper van gebraden kip wordt beschouwd als een foodtruck. Foodtrucks, kiosken of voedingsstanden die uitsluitend dranken, ijsjes, wafels en snoepen, … verkopen moeten dicht.
  • Ambulante ijsverkoop (ijskarretjes) is verboden.
  • Hotels blijven open, maar zonder toegang tot restaurant, bar, gemeenschappelijke zalen of recreatieve ruimtes. Roomservice is wel toegelaten. Terrasmeubelen moeten worden binnengezet. De vergaderzalen van deze hotels zijn gesloten.
  • Vakantieparkten, B&B's, campings, vakantiehuisjes en Airbnb-locaties moeten sluiten. De permanente bewoners van dit soort woningen mogen uiteraard hier blijven wonen.