Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Coronavirus: Hinderpremie

1. Voor wie?

 

Net als bij hinder door openbare werken, voorziet de Vlaamse Regering in een premie voor fysieke zaken en horeca die getroffen worden door de corona-maatregelen. Dit moet ondernemingen die ernstig inkomensverlies hebben deels kunnen compenseren. De  hinderpremie komt niet in het gedrang als u nog leveringen doet, laat afhalen, of de administratie kan voeren.

 

  • Zaken die minstens 1 voltijds en volwaardig inkomen hebben, komen in aanmerking voor de premie. Ook ambulante activiteiten (bv. marktkramers) die getroffen worden door het sluiten van de openbare markt, komen in aanmerking.
  • De premie wordt toegekend per vestiging voor zover in de bijkomende vestigingen minstens één voltijds personeelslid tewerkgesteld is. Het aantal premies wordt beperkt tot maximaal vijf per onderneming. In de horecasector is het verplicht sluiten van de eetruimte voldoende om van de premie te kunnen genieten, ook als zij nog afhaaldiensten organiseren.


2. Hoeveel bedraagt de premie?

 

  • eenmalig 4.000 euro voor de komende 21 dagen
  • daarna 160 euro per extra dag
  • De premie kan worden aangevraagd tot 1 maand na de eerste sluitingsdag!
  • Horeca: de premie geldt per vestiging waar er minstens 1 full time equivalent werkt (hoofd- of bijberoep). Heb je dus drie vestigingen waar er minstens 1 VTE werkt, dan heb je recht op 3 X 4000 euro.

 

3. Ik heb meerdere vestigingen. Heb ik even veel keer recht op de hinderpremie?

4. Hoe en waar moet ik de premie aanvragen?

 

 

LAAT JE GEGEVENS ACHTER

Contacteer onze adviseurs