Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Bijeenkomsten, evenementen en erediensten: wat kan (niet)?

Er is een avondklok van 0u tot 5u 's ochtends van kracht in Vlaanderen. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en in Wallonië geldt de avondklok tussen 22u en 6u 's morgens.

• Elk gezinslid heeft recht op 1 knuffelcontact. Gezinnen mogen maar één knuffelcontact tegelijk thuis uitnodigen. Er is een uitzondering voor mensen die alleen wonen: zij mogen naast hun knuffelcontact nog 1 persoon uitnodigen, maar niet tegelijkertijd. Je mag buiten deze persoon/personen geen andere mensen thuis ontvangen, tenzij voor een essentiële en niet - uitstelbare reden (medische zorgen of zorg en bijstand voor ouderen, minderjarigen of gehandicapte personen)
• Samenkomsten buiten: regel van vier, op veilige afstand, kinderen onder 12 jaar niet meegerekend.
Handelsbeurzen mogen niet plaatsvinden
• evenementen (muziek, theater, tentoonstellingen, ...) zijn verboden
Huwelijken vinden enkel plaats in aanwezigheid van de echtgenoten, de getuigen en de ambtenaren van de burgerlijke stand.
• Op begrafenissen en crematies zijn maximaal 15 personen aanwezig, kinderen onder 12 jaar niet meegerekend. Recepties en rouwmaaltijden zijn niet toegestaan.
Gebedshuizen blijven open, maar zonder eredienst. Bijeenkomsten van maximaal 4 personen, met mondmasker en op veilige afstand.