Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Betalingsuitstel financiële sector

Kmo's en vzw's die voldoen aan bepaalde voorwaarden, kunnen een beroep doen op een federale waarborgregeling voor nieuwe kredieten om de coronacrisis te overbruggen. Daarnaast kunnen ondernemingen en vzw's die voldoen aan bepaalde voorwaarden een betalingsuitstel van kapitaalaflossingen vragen voor maandaflossingen/vervaldagen in januari, februari en maart 2021.

De federale regering en de banksector bereikten een nieuw akkoord over de betaling van kredieten en nieuwe kredieten:

  • De financiële sector voorziet ook in 2021 een betalingsuitstel aan gezinnen en bedrijven. Ondernemingen kunnen opnieuw een betalingsuitstel van kapitaal aanvragen voor hun ondernemingskredieten (toegekend voor 1 april 2020) voor maandaflossingen/vervaldagen in januari, februari en maart 2021. De interesten blijven wel verschuldigd. Het betalingsuitstel kan lopen tot uiterlijk 31 maart 2021. Het totale betalingsuitstel voor 2020 en 2021 samen mag in totaal echter maximaal 9 maanden bedragen. De voorwaarden kan je nalezen in de rubriek Betalingsuitstel ondernemingskredieten (Moratorium).
  • De garantieregeling voor kmo-kredieten van meer dan 1 jaar wordt verlengd tot 30 juni 2021. Bij deze regeling wordt voor de kredieten verstrekt vanaf 1 januari 2020 de maximale looptijd van de overbruggingskredieten verhoogd van drie naar vijf jaar. Het Koninklijk Besluit dat deze materie regelt werd ondertussen gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. 
  • De garantieregeling voor kredieten van maximum 1 jaar liep tot eind 2020 en werd niet verlengd.


Meer info: klik hier.