Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers

Pers en communicatie

U bent journalist en zit met vragen? Aarzel niet om ons te contacteren.

Christine Mattheeuws

Voorzitter NSZ

christine.mattheeuws@nsz.be
0476 44 74 97

Sven Nouten

Communicatieverantwoordelijke

sven.nouten@nsz.be
0477 23 80 74

Wanneer valt nu eindelijk definitief het doek over Uplace?

Zoals verwacht, vraagt Uplace een nieuwe bouwvergunning aan waarover de Vlaamse regering zich vervolgens moet uitspreken. Gevolg: het zoveelste hoofdstuk in deze totaal afgezaagde soap. “De Vlaamse regering moet nu snel knopen doorhakken en als ze consequent is met haar kernversterkend beleid voert ze Uplace definitief af”, vindt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws. “Sowieso is die blijvende rechtsonzekerheid niet goed voor het ondernemerschap in Vlaanderen. Een kleine handelaar zal niet snel geneigd zijn om zich in de ruime omgeving van Machelen te vestigen, terwijl grootsere projecten andere oorden zullen opzoeken.”

Dat Uplace een nieuwe bouwvergunning zou aanvragen, stond in de sterren geschreven. Alleen hoopt NSZ dat er nu snel de nodige duidelijkheid komt en dat de Vlaamse regering niet talmt om de knoop door te hakken. Als de regering Bourgeois consequent is, zet ze enkel in op de ondernemers in de handelskernen en niet in dergelijke mastodonten die voor een kaalslag zullen zorgen in de kleinhandel.

“In ieder geval moet er nu snel rechtszekerheid komen”, benadrukt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws. “Uplace sleept nu al een kleine 10 jaar aan. Zulke lange periodes zijn dodelijk voor het ondernemerschap in Vlaanderen, niet alleen voor andere ondernemers met grootse plannen, maar ook voor kleinhandelaars. Indien je weet dat er mogelijk binnenkort een megalomaan shopping center in de buurt opduikt, ga je niet meteen een eigen zaak opstarten in de ruime omgeving.”

deel dit

Word NSZ-lid

Ervaar alle voordelen van ons lidmaatschap

Registreer